Antalya Yerli Kara Sığır Sayısı Arttırılacak

Antalya Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, “Evcil Genetik Kaynaklarının Yerinde Korunması Projesi ile Antalyada koruma altına alınan Kara Sığır sayısının arttırılacağını söyledi.

Antalya Yerli Kara Sığır Sayısı Arttırılacak
  • 02 Ekim 2018, Salı 11:47
Antalya Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, “Evcil Genetik Kaynaklarının Yerinde Korunması Projesi ile Antalyada koruma altına alınan Kara Sığır sayısının arttırılacağını söyledi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, Tarım ve Orman Bakanlığının ‘Evcil Genetik Kaynaklarının Yerinde Korunması Projesi ile Evcil hayvan genetik kaynaklarının yerinde korunması ve sürdürülebilir üretimin sağlanması amacıyla Antalyada koruma altına alınan Yerli Kara Sığırların seçiminin yapıldığını söyledi. 2017 yılında İbradı ve Korkuteli İlçelerinde 24 yetiştirici ve 177 baş hayvanla başlayan projede, 2018 yılında İbradı Ormanada 12 yetiştiricide 119 baş hayvan, Manavgat Ballıbucak ta 11 yetiştiricide 60 baş hayvan ve Korkuteli İmecikte 25 yetiştiricide 244 baş hayvan olmak üzere toplam 48 yetiştiricide 423 baş hayvan ile projeye devam edileceğini belirten Özen, Yetiştiricilerle imzalanan sözleşme gereği projenin 5 yıl süreyle uygulanıp hayvan sayısının arttırılacağını kaydetti. Projenin takip ve koordinasyonunu İl ve İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ile Lalahan Uluslararası Hayvancılık Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğünce yürütüldüğünü belirten İl Müdürü Özen, “Ülkemizin en büyük zenginliklerinden birisi yerli gen kaynaklarımızdır. Yerli ırkların geliştirilmesine de yerli gen kaynaklarının saf olarak saklanmasına da büyük ihtiyaç duyulmaktadır. Bu anlamda gelecekte Türk hayvancılığının ana omurgalarından birisi olan Yerli Kara Sığırı saf haliyle korumak, bilimsel çalışmalarda bu gen kaynaklarını kullanmak ve gelecek nesillere aktarmak büyük önem arz etmektedir. Projemiz kapsamında seçtiğimiz hayvanlar ile Yerli Kara Sığırı korumak ve yaşatmak arzusundayız. Antalya Bitkisel üretimin merkezi olduğu kadar önemli bir hayvancılık üretim ve gen merkezidir. Antalya olarak tarım ve hayvancılığın tüm kollarında Ülkemiz ve Antalya çiftçilerimiz için mesai mefhumu gözetmiyoruz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık