Ankaranın Başkent Oluşunun 95. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankaranın başkent oluşunun 95. yıl dönümü nedeniyle 1. Mecliste düzenlenen kutlama törenine katıldı.

Ankaranın Başkent Oluşunun 95. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı
  • 13 Ekim 2018, Cumartesi 14:03
Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankaranın başkent oluşunun 95. yıl dönümü nedeniyle 1. Mecliste düzenlenen kutlama törenine katıldı.
Kutlama töreninde konuşan Vali Ercan Topaca, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitleri, Ankaranın başkent olmasına ve bugüne kadar imarına katkı yapmış bütün devlet adamlarını rahmet ve şükranla andığını söyledi. Başkentlerin önemli olduğunu belirten Topaca, devletin adeta kalbi konumundaki başkentlerin imarı, geliştirilmesi, sahip olması gereken altyapı ve üst yapının başkentlerin dünyaya tanıtım vesilesi olduğunu kaydetti. Topaca, Bizim başkentimiz de Cumhuriyetin ilk kurulduğu andan itibaren bu anlamda bize hizmet etmiş ve bütün devlet adamlarımız tarafından önemsenmiştir. Şehrin alt ve üst yapısı, hizmet binaları, yerleşimi ve diğer hizmetleri güzel bir şekilde tanzim edilmiştir” diye konuştu.
1923ten itibaren Cumhuriyetle birlikte Meclisin açılmasından sonra Ankaranın geliştirilmesine başlandığını söyleyen Topaca, “Ankaranın planlanması için yurt dışından da mimarlar getirtilmiş. Bugün Çankayada, Ulusta kullandığımız pek çok bina zamanın kültürünü ve ruhunu yansıtacak şekilde planlanmıştır. Bugün Ankara, o günlerde atılan adımların, hedefin, çalınan mayanın öyküsüdür. Hepimizin sevdiği, gurur duyduğu, tertemiz, dünyaya örnek, marka bir şehir haline gelme konusunda yeni adımlara devam ediyoruz. Şehrimizin gelişmesi, devletimize ve ülkemize yakışır bir başkent olması konusunda bizler de kentin yöneticileri olarak Ankaranın üzerine titriyoruz” şeklinde konuştu.
Topaca, şunları kaydetti:
“Bugün Ankaranın başkent oluşunun 95. yıl dönümü için bulunduğumuz 1. Mecliste, bu tarihi binada, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, birçok tartışmanın yaşandığı, çok önemli kanunların çıkarıldığı ve sizlerin oturduğu, benim bulunduğum bu kürsüde devletimizi kuran büyüklerimizin mesai sarf ettiği, çalıştığı, terlediği bir yerde bugün olamayız. Yaşanan zorlukları hissederek buranın ruhunu teneffüs edebiliriz. Buraları tanımadan, buraları görmeden Ankaranın ve Türkiyenin bugün geldiği noktaları anlamanın mümkün olmadığını düşünüyorum.”
Program, Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Güray Kırpıkın Ankaranın Başkent Oluşu konulu konferansı ile devam etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık