Ankara Büyükşehirden Estetik Çalışmalar

Ankara Büyükşehir Belediyesi, şehircilik kurallarına uygun çağdaş ve modern bir şekilde Başkente yeni bir görünüm kazandırmayı sürdürüyor.

Ankara Büyükşehirden Estetik Çalışmalar
  • 30 Ekim 2018, Salı 10:54
Ankara Büyükşehir Belediyesi, şehircilik kurallarına uygun çağdaş ve modern bir şekilde Başkente yeni bir görünüm kazandırmayı sürdürüyor.
Bakım, onarım, yenileme ve süsleme çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, Sincan Merkez Alt Geçidine kaplama yaparak, duvarlarını Selçuklu motifleriyle yeniledi. Kent Estetiği Daire Başkanı Ali Osman Kesikbaş, Başkente bakım, onarım ve tadilat gerektiren alt ve üst geçitler, kaldırımlar, korkuluklar, kent mobilyaları gibi birçok noktada ekiplerin titiz bir çalışma yürüttüğünü söyledi. Sürekli yenilenen ve elden geçirilen kentin çehresini Başkente yakışır hale getirmeye çalışıyoruz diyen Kesikbaş, Sincan Merkez Alt Geçidi ile ilgili tamamlanan çalışmalar hakkında ise Sincan trafiğinin en yoğun olduğu Sincan Merkez Alt Geçidinde tahribe uğramış, bozuk görünüme sahip alt geçidin giriş ve çıkış cepheleri ile geçit içi yan cephelerini yeniledik. 9 bin 260 metrekarelik alanı, fibercement adı verilen selüloz elyaf takviyeli çimento ve silikat esaslı özel bir malzemeyle kapladık. Bu malzemenin özelliği her türlü iklim şartlarına uygun, dış etkilere karşı dayanıklı ve ekonomik olmasıdır. Olası bir hasara uğraması halinde boyanıp yenilenmesi de daha pratik ve ekonomik olması nedeniyle de uzun ömürlü bir malzemedir ifadelerini kullandı.
Sincan Merkez Alt Geçidi yenileme çalışmaları kapsamında duvarların dayanıklı yüzeylerle kaplanmasının dışında daha estetik bir görünüm veren Selçuklu motifleriyle donatıldığını söyleyen Kesikbaş, Alt geçitte 600 metrekarelik bir duvar yüzeyine yine aynı malzemeden dekoratif amaçlı Selçuklu yıldız motifi işledik. Başkentlilerimiz bu motifi çok seviyor dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık