Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Musluktan akan suyu tabi ki içebilirsiniz. Bunların her gün analizini yapıyoruz. Hiçbir sıkıntı yok. Gönül rahatlığıyla içebilirsiniz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna:
  • 11 Ağustos 2018, Cumartesi 11:15
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Musluktan akan suyu tabi ki içebilirsiniz. Bunların her gün analizini yapıyoruz. Hiçbir sıkıntı yok. Gönül rahatlığıyla içebilirsiniz” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Şaşmaz Oto Sanayi Sitesinde incelemelerde bulundu. Esnafı gezerek, bilgi alan ve taleplerini dinleyen Başkan Tuna, bürokratlarına sorunların çözülmesi için talimat verdi.
Asfalttan içme suyuna sorunlar çözülecek
Oto Sanayi Sitesi esnafı ile asfalttan yol bakım-onarımına, içme suyundan kentsel dönüşüm çalışmalarına kadar birçok konuda sohbet eden Başkan Tuna adeta soru yağmuruna tutuldu.
Mamak Kentsel Dönüşüm Projesinin ne aşamada olduğunu soran bir vatandaşa yanıt veren Başkan Tuna, “Mamak Kentsel Dönüşüm Projesinde 11 ayrı etap var. Bu etaplardaki vatandaşların bir kısmı ile konut karşılığı anlaşılmış, bir kısmı kamulaştırılmış, bir kısmı ile daha anlaşma sağlanamamış. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile görüştüm. Kendisi de sağ olsun bize destek veriyor. Çözüm için yoğun bir çalışma gerçekleştiriyoruz” dedi.
Bu bölgede yaşayan vatandaşlara 3 milyon TL kira yardımında bulunulduğunu da hatırlatan Başkan Tuna, “Bölgedeki bazı vatandaşlarımıza adres gösterip elektrik, su gibi ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Belediyeye ciddi bir yük oluyor tabi. Bir an önce 13 bin 500 konutu yaptırmamız lazım” açıklamasında bulundu.

Kanal Ankarada ihale aşaması
Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, vatandaşların Kanal Ankara Projesine ilişkin merak ettiği soruları da yanıtlayarak, Burayla ilgili proje aşaması tamamlanmak üzere. Onun ardından da, ihale aşamasına geçeceğiz. Ancak bu kez tek bir firmaya ihaleyi vereceğiz. Böylece tek muhatabımız olacak. İşler hızlı yürüyecek dedi.

“Su israfının önüne geçmek için refüjlere su ihtiyacı az olan ağaç ve bitki dikiyoruz”
Su israfına yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerinin altını çizen Başkan Tuna, vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:
“Bu sene yağmur iyi yağdığı için içme suyu sıkıntımız şimdilik yok. Ancak Allah su vermezse elbet sıkıntı olacak. Gerededen de su getiriyoruz. Yine de su sıkıntısı yaşanma ihtimaline karşı israf konusunda çeşitli önlemler alıyoruz. Mesela orta refüj yeşillendirme çalışmaları kapsamında, su ihtiyacı az olan ağaç ve çalı gruplarını tercih ediyoruz. Bu konuda hepimiz üstümüze düşen görevi yerine getirmeliyiz.”

“Musluktan akan suyu gönül rahatlığıyla içebilirsiniz”
İçme suyu konusunda vatandaşların endişelerini gideren Başkan Tuna, “Musluktan akan suyu tabi ki içebilirsiniz. Bunların her gün analizini yapıyoruz. Hiçbir sıkıntı yok. Gönül rahatlığıyla içebilirsiniz” dedi.
Başkan Tuna, esnaf ve vatandaşlarla yaptığı sohbetin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan “Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası Şaşmaz Şubesi” binasında incelemelerde bulundu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık