Anadolunun Dört Bir Yanından Gelen Atlı Cirit Sporcuları Hünerlerini Sergiledi

Sultangazide bu yıl 8incisi düzenlenen atlı cirit müsabakaları başladı. Anadolunun dört bir yanından gelen cirit sporcuları yarışlarda kıran kırana bir mücadele sergiledi.

Anadolunun Dört Bir Yanından Gelen Atlı Cirit Sporcuları Hünerlerini Sergiledi
  • 16 Eylül 2018, Pazar 15:06
Sultangazide bu yıl 8incisi düzenlenen atlı cirit müsabakaları başladı. Anadolunun dört bir yanından gelen cirit sporcuları yarışlarda kıran kırana bir mücadele sergiledi.
Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 8inci Geleneksel Atlı Cirit Müsabakaları, Sultangazi kurban kesim alanında başladı. Müsabakalara, AK Parti İstanbul milletvekilleri Abdullah Güler, Şirin Ünal ve Hasan Turan, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mehteran takımının mehter gösterisinden sonra Türkiyenin dört bir yanından gelen atlı cirit spor kulüpleri alanda yerlerini aldı. Atlı cirit sporcuları alanda hünerlerini sergilerken müsabakalarda kıyasıya mücadeleler yaşandı. Vatandaşlar müsabakalara yoğun ilgi gösterdi. Müsabakalara 4 takımdan oluşan 24 sporcu katılırken, geleneksel Atlı Cirit Müsabakalarında ilk 4e giren kulüplere kupa ve madalya takdim edilecek.

“Erzurumdan, Sivastan, Bayburttan gelen atlı spor kulüpleri kıyasıya bir yarışma gerçekleştirecek”
Atlı cirit sporunun unutulmaması bakımından güzel bir etkinlik olduğunu belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Anadoluda unutulmaya yüz tutmuş bu sporumuz daha canlı kalması ve her taraftan göç edip ilçemize intikal eden ve burada ikamet eden vatandaşlarımızın özlemlerinin giderilmesi bakımından da bu sporu yaşatma gayreti çok büyük önem taşıyor. Bu sene Erzurumdan, Sivastan, Bayburttan gelen atlı spor kulüpleri kıyasıya bir yarışma gerçekleştirecek. Her yıl bunu heyecanla takip ediyoruz. On binlerce insan adeta bu müsabakayı izlemek için gün sayıyorlar. Bu alan atlı cirit için çok uygun bir mekan. Bu sene burayı Kurban Bayramından sonra tekrar hazırlayıp vatandaşlarımıza okul öncesi böyle güzel bir sporun etkinliklerinde beraber olmaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık