Anadolu Üniversitesinde 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Ve Anma Programı

Anadolu Üniversitesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve Anma Programı düzenlendi.

Anadolu Üniversitesinde 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Ve Anma Programı
  • 14 Temmuz 2018, Cumartesi 11:46
Anadolu Üniversitesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve Anma Programı düzenlendi.
“Anadolu Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve Anma Programı”, Öğrenci Merkezi Salon 2016da gerçekleştirildi. Programa; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğanın yanı sıra rektör yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Anadolu Üniversitesi Camii İmam Hatibi Sakil Koçyiğitin Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerekin 15 Temmuz Şehitleri anısına okuduğu dua ile devam etti.

Milletimiz, özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceğini dünyaya göstermiştir
Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, darbe girişimini bir kez daha nefretle kınadığını aktardı. Darbe girişiminin milletin ortaya koyduğu benzersiz cesaret ile durdurulduğunu sözlerine ekleyen Rektör Gündoğan, Fetöcü Terör Örgütünün 15 Temmuz 2016 gecesi; milletimize, devletimize, demokrasimize, seçilmiş hükümetimize ve toplumsal barışa karşı haince gerçekleştirdiği darbe teşebbüsünü ikinci yıldönümünde huzurunuzda bir kere daha nefretle kınıyorum. Türkiyenin seçilmiş, meşru hükümetini devirmeye kalkışmayı, Cumhurbaşkanımız ile ailesinin canına kastetmeyi ve yüzlerce vatandaşımızı
öldürmeyi göze almış hain terör örgütünün girişimi, yüce milletimizin o gece ortaya koyduğu sağlam irade ve sergilediği benzersiz cesaret sayesinde durdurulmuştur. Bu hain saldırıya karşı başta Cumhurbaşkanımız, Gazi Meclisimiz, hükümetimiz, emniyet güçlerimiz, ordumuzun devletine bağlı unsurları ve kahraman milletimiz emsali az bulunur bir dirayetle karşı koymuş, teröristlerin gasp ettikleri silahların karşısında ellerinde bayraklarla direnen halkımız eşsiz bir kahramanlık destanına imza atmıştır. Bu şanlı direniş, milletimizin hiçbir saldırı karşısında pes etmeyeceğini ve özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya bir kere daha göstermiştir dedi.

Anadolu Üniversitesi, ilk andan itibaren hain girişimi kınamıştır
15 Temmuzda Türk milletinin teröre karşı göstermiş olduğu kahramanlık örneğinin hain terör örgütünü destekleyen emperyalist güçlere de Türkiyenin büyüklüğünü gösteren bir cevap olduğuna dikkat çeken Rektör Gündoğan, “Fetöcü hain darbe girişimine karşı milli mücadele ruhuyla direnen milletimiz yazdığı demokrasi destanıyla tarihte olduğu gibi bugün de esareti kabul etmeyeceğini dünyaya ilan etmiştir. Her zaman millet iradesine bağlı ve demokratik değerlere saygılı olmuş, büyük medeniyet mirasımızdan aldığı güçle ülkemizin yarınlarını inşa edecek nesilleri yetiştirme gayreti içinde olan Anadolu Üniversitesi olarak biz de ilk andan itibaren bu hain girişimi kınadık ve milli iradenin ortaya koyduğu meşru hükümetimizin sonuna kadar yanında olduğumuzu ifade ettik. Bu hain darbe girişimi karşısında tepkisini ilk andan itibaren koyan Anadolu Üniversitesi; çalışanları, öğrencileri ve mezunlarıyla milletine ve onun iradesine sahip çıkmıştır. Bu müessif olaylar sırasında İstanbul ve Ankarada şehit verdiğimiz Halil Kantarcı, Yusuf Naci Ağaroğlu, Ozan Özen, Ömer Cankatar, Münir Murat Ertekin ve Akif Altay adlı öğrencilerimizi de rahmetle anıyor; vatanı, milleti ve demokrasisi için gözünü kırpmadan ölüme giden şehit ve gazi mensuplarımızla gurur duyduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum” diye konuştu.
Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğanın konuşmasının ardından, darbe girişiminin konu alındığı sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Anma programı kapsamında ayrıca birde fotoğraf sergisi açıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık