Anadolu Ekmeği Tat Ve Mineral Açısından Oldukça Zengin

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Konferans Salonu ve Fuaye Alanında Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesinin dördüncüsü düzenlendi. Ankara Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ahmet Sarıduman, Anadolu ekmeği tat ve mineral açısından oldukça zengin. Biz de bu tat ve geleneği olabildiğince gelecek nesillere taşımak ve ekmek kültürümüzü geliştirmek için çaba harcıyoruz dedi.

Anadolu Ekmeği Tat Ve Mineral Açısından Oldukça Zengin
  • 19 Temmuz 2018, Perşembe 10:36
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Konferans Salonu ve Fuaye Alanında Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesinin dördüncüsü düzenlendi. Ankara Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ahmet Sarıduman, Anadolu ekmeği tat ve mineral açısından oldukça zengin. Biz de bu tat ve geleneği olabildiğince gelecek nesillere taşımak ve ekmek kültürümüzü geliştirmek için çaba harcıyoruz dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın öncülüğünde ilk kez 2015 yılında düzenlenen Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesinin dördüncüsü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Konferans Salonu ve Fuaye Alanında düzenlendi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunanın, onur kurulunda yer aldığı zirvede, Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası ile Kırsal Kalkınma ve Mezarlıklar Daire Başkanlığı da stant açarak ürünlerini sergiledi.
Halk Ekmek Fabrikası tarafından hazırlanan Anadoluda Ekmek-Ekmeğimizin 12 Bin Yıllık Hikayesi adlı standına Başkentliler yoğun ilgi gösterdi.İlk kalıntıları Göbekli Tepede rastlanılan buğdaydan bugüne kadar yapılan ekmek çeşitlerinin tanıtıldığı Halk Ekmek standında, 70ten fazla ürünün hikayesi tek tek anlatıldı. Ankara Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ahmet Sarıduman katıldığı zirvede, Büyükşehir Halk Ekmek Fabrikasının günde 1 milyon ekmek üretim kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Başkentlilerin severek tükettiği ekmek ve çeşitli ürünlerin her gün 418 büfe ve 8 fabrika satış mağazasında tüketiciyle buluştuğunu vurgulayan Sarıduman, Anadolu ekmeği tat ve mineral açısından oldukça zengin. Biz de bu tat ve geleneği olabildiğince gelecek nesillere taşımak ve ekmek kültürümüzü geliştirmek için çaba harcıyoruz. Bu yüzden fabrikamızda tamamen el değmeden, hijyenik bir ortamda üretilen Ankara Halk Ekmeğin, Ankaralıların güvenle tüketebileceklerinin garantisini rahatlıkla verebiliyoruz ifadelerini kullandı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Daire Başkanlığının destekleriyle ev hanımlarına meslek kazandıran ve bu kapsamda kurulan kooperatifler de zirvede stant açtı. Çamlıdere Ahşap Atölyesi çeşitli süs eşyalarını ve ahşap oyma sanatının güzel örneklerini sergilerken,Nallıhan Han İpek Kooperatifi de el dokuması ürünlerini Başkentlilerin beğenisine sundu. Zirvede Anadolu Bacıları Kadın Kooperatifi ise tamamen organik olan pancar pekmezi, portakallı havuç reçeli ve sade-sebzeli erişteyi Başkentlilerle buluşturdu. Tarladan sofraya, üreticiden tüketiciye kadar uzanan geniş bir nüfusun bilimsel olarak doğru bilgilendirilmesinin öneminin anlatıldığı zirvedde 1071den 2071e bin yıllık beslenme alışkanlıkları, sağlık üzerindeki etkileri, doğal beslenme, gıda güvenliği, gıda israfı ve sağlıklı yaşam konuları uzmanlar tarafından detaylı şekilde anlatıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık