Anadolu Bacıları Ajans Desteğiyle Güçleniyor

Ankara Kalkınma Ajansının 2018 yılı Yerel Ürün Ticarileştirme Mali Destek Programı tarafından desteklenen “Anadolu Bacıları Güçleniyor” projesi için sözleşme imzalandı.

Anadolu Bacıları Ajans Desteğiyle Güçleniyor
  • 26 Eylül 2018, Çarşamba 10:38
Ankara Kalkınma Ajansının 2018 yılı Yerel Ürün Ticarileştirme Mali Destek Programı tarafından desteklenen “Anadolu Bacıları Güçleniyor” projesi için sözleşme imzalandı.
Proje sözleşmesi Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ve S.S. Anadolu Bacıları Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi yöneticileri Zeynep Gökçe ile Hazel Çevikoğlu tarafından imzalandı. Proje ile Polatlılı kadın girişimciler yerel ürünlerini ticarileştirecek ve dünyaya sunacak. 18 ay sürecek ve 523 bin TLye mal olacak projede, kadın girişimciliğini destekleyerek üretim ve pazarlama süreçlerini güçlendirmek, yaşam standartları ile yerel ürünlerden elde edilen katma değeri artırmak ve bu yollarla bölgenin kalkınmasına katkıda bulunarak, çevre bölgelerle olan sosyal-ekonomik farkı kapatmak amaçlanıyor. Bu kapsamda Polatlıda marka değeri taşıyan yerel ürün olarak pancar pekmezi yenilikçi yöntemlerle üretilecek ve ticarileştirilecek. Ürünün uluslararası pazara sunulması için pazar ağı geliştirilecek. Gelişen pazar ve satış ağı sayesinde S.S. Anadolu Bacıları Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin “PANPEK” markasının değeri artırılacak. Proje ile tarım sanayisinde gelir getirici faaliyetlerin geliştirilmesi ve Polatlıda kadın istihdamının ve kalitesinin artırılması hedefleniyor.
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, “Pancar pekmezinin yenilikçi ürünlerle üretilmesi ve ticarileşmesini destekliyoruz. Pancar pekmezinin uluslararası pazarda da yerini alması için kadın girişimcilerimizi destekliyoruz“ dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık