Almanyada İslam Dünyası Stkları 24Üncü Kez Toplandı

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliğinin (IDSB) 24. Konsey Toplantısı Almanyanın Düsseldorf kentinde İhlas Vakfının da katılımıyla gerçekleştirildi.

Almanyada İslam Dünyası Stkları 24Üncü Kez Toplandı
  • 29 Eylül 2018, Cumartesi 10:58
İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliğinin (IDSB) 24. Konsey Toplantısı Almanyanın Düsseldorf kentinde İhlas Vakfının da katılımıyla gerçekleştirildi.
Almanyanın Düsseldorf kentinde gerçekleştirilen İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliğinin (IDSB) 24. Konsey Toplantısında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi, Kızılay Başkanı Kerem Kınık ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Başkanı İsmail Emanetin yanı sıra, çeşitli ülkelerden sivil toplum kuruluşu temsilcileri de hazır bulundu. Toplantıya İhlas Vakfı adına ise Vakıf Başkanı Tuncer Akalın ve İhlas Vakfı Yurtdışı Koordinatörü Osman Gül katıldı. Vakıf Başkanı Tuncer Akalın yetim ve dulların sorunlarının çözümüyle alakalı bir proje sundu. Akalın, savaş, terör ve benzeri durumlardan ve afetlerden dolayı dul ve yetimlerin ihtiyaçlarının iyi bir ortamda sağlanabilmesi, meslek sahibi olmaları, yurt ve okul ile beraber çocukların eğitimi konularını da içeren kapsamlı bir yerleşim yeri (külliye) projesini açıkladı. Projede 30 konuttan oluşan ve 3 bin kişiye hizmet edebilecek kapasitede bir yerleşim alanı ve sosyal tesis bulunuyor. Ayrıca Akalın, Valilikler ve belediyeler arsa temini konusunda yardımcı olabilirlerse STKlarda projenin gerçekleşmesi konusunda daha çok gayret edeceklerdir ifadelerini kullandı.
WEFA Genel Başkanı Musab Aydın ise toplantının ardından yaptığı değerlendirmede, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldiklerini ve üye kuruluşlar arasında bilgi, tecrübe ve görüş alışverişinde bulunduklarını ifade ederek toplantının oldukça verimli geçtiğini aktardı. Aydın, toplantıda tüm üye kuruluşların teknik ve sosyal çalışmalara ilişkin faaliyetlerini aktarma fırsatı yakaladıklarını belirtti.
Öte yandan 340 üyesi bulunan IDSBnin 65 ülkede çalışma yürüttüğü belirtildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık