Almanya Başbakanı Merkel Makedonyada

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Makedonyaya gerçekleştirdiği resmi ziyarette Başbakan Zoran Zaev tarafından Makedonya Başbakanlığında törenle karşılandı.

Almanya Başbakanı Merkel Makedonyada
  • 08 Eylül 2018, Cumartesi 16:38
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Makedonyaya gerçekleştirdiği resmi ziyarette Başbakan Zoran Zaev tarafından Makedonya Başbakanlığında törenle karşılandı.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Makedonyanın bağımsızlığının 27. yılı kutlamaları esnasında Makedonyaya resmi ziyaret gerçekleştirdi. Makedonyaya resmi ziyaret gerçekleştiren ilk Almanya Başbakanı olan Merkel, Makedonya Başbakanlığında Başbakan Zoran Zaev tarafından törenle karşılandı.
Ardından ikili görüşmeye geçen liderler ortak basın toplantısı düzenledi. Merkel, “30 Eylülde gerçekleştirilecek referandum için vatandaşların kararlarına karışmak istemiyorum ama kendi açımdan söylemek istiyorum ki böyle tarihi şans bir kere veriliyor. Bunun için 30 Eylülde evlerinizde kalmayın, geleceğiniz için oyunuzu verin ve bu tarihi şansınızı değerlendirin şeklinde konuştu.
Referandumla birlikte Makedonya ile Yunanistan arasındaki isim sorununun çözülmesi, Makedonya isminin değiştirilip, Avrupa Birliği ve NATO üyeliğine geçişin tamamlanması bekleniyor. Makedonyanın adı ise Kuzey Makedonya Cumhuriyeti olarak değiştirilecek. Makedonyanın ismi ile ilgili 27 yıldır süren anlaşmazlığın aşılması için yapılacak referandum 30 Eylülde gerçekleştirilecek.
Merkel, Makedonya ziyareti kapsamında VMRO-DPMNEnin Başkanı Hristiyan Mitskoski ile görüşecek. Cumhurbaşkanı İvanov ile görüşme planlamadıklarını açıklayan Merkel, ülkenin bağımsızlık töreni kutlamalarına da katılacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık