Almanlar İzmirden Vazgeçemiyor

2018 yılının ilk yarısının turizm raporuna göre, İzmirde son 3 yıla oranla gelen turist sayısında artış yaşandı. İzmiri en çok ziyaret edenler ise tıpkı geçen senelerdeki olduğu gibi Almanlar oldu.

Almanlar İzmirden Vazgeçemiyor
  • 12 Temmuz 2018, Perşembe 10:12
2018 yılının ilk yarısının turizm raporuna göre, İzmirde son 3 yıla oranla gelen turist sayısında artış yaşandı. İzmiri en çok ziyaret edenler ise tıpkı geçen senelerdeki olduğu gibi Almanlar oldu.
İzmir İl Kültür Turizm Müdürlüğünden alınan ilk 5 aylık sonuçlarla beraber turist sayısındaki artış yüzleri güldürdü. Yılın ilk yarısında İzmire hava yolu ve deniz yolunu kullanarak 75 bin 264 turist gelirken, bu rakam son üç yılın en yüksek rakamı oldu. 2016 yılında yılın ilk yarısında İzmiri 66 bin 15 turist ziyaret ederken, 2017 yılında ise bu sayı 57 bin 378e kadar gerilemişti.

Hava yolu kullananların sayısında artış var
İzmir, son 3 yılın en fazla turistin ziyaret ettiği dönemi yaşarken, şehre gelen turistler ağırlıklı olarak hava yolunu tercih etti. Hava yoluyla ulaşımında geçtiğimiz yıla oranla yüzde 31.70 artış görüldü. Deniz yoluyla şehre gelen sayısında da yüzde 25.89luk artış yaşandığı açıklandı. İzmiri ziyaret eden turistlerin yüzde 91i hava yolunu tercih ederken, yüzde 9u deniz yolunu tercih etti.

Almanlar, İzmirden vazgeçemedi
Yılın ilk yarısında İzmiri en fazla ziyaret edenler tıpkı geçen senelerde olduğu gibi Alman vatandaşları oldu. Ocak-Mayıs ayları arasında 76 bin 415 Alman, İzmirin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Yılın ilk ayları göz önüne alındığında 2016 yılında 73 bin 708, geçen yıl ise 61 bin 974 Alman vatandaşı İzmire gelerek listenin ilk sırasında kendilerine yer bulmuşlardı.
Alman turistlerin ardından listenin ikinci basamağında ise 20 bin 992 turiste Hollanda yer aldı. Hollandayı ise 17 bin 28 kişiyle İngiliz turistler takip etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık