Alman Başkonsolos Birgelenden Btsoya Veda Ziyareti

Almanyanın İstanbul Başkonsolosu Dr. Georg Birgelen, Bursaya görevi boyunca 3 kez geldiğini belirterek, “Her geldiğimde ayrı bir hayranlık duyduğum Bursanın sahip olduğu üretim tecrübesi dünyada birçok ülkede yok” dedi.

Alman Başkonsolos Birgelenden Btsoya Veda Ziyareti
  • 18 Temmuz 2018, Çarşamba 9:57
Almanyanın İstanbul Başkonsolosu Dr. Georg Birgelen, Bursaya görevi boyunca 3 kez geldiğini belirterek, “Her geldiğimde ayrı bir hayranlık duyduğum Bursanın sahip olduğu üretim tecrübesi dünyada birçok ülkede yok” dedi.
Görev yeri değişen Almanyanın İstanbul Başkonsolosu Dr. Georg Birgelen, BTSOya veda ziyareti gerçekleştirdi. Almanyanın Beyrut Büyükelçiliğine atanan Başkonsolos Birgeleni BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Muhsin Koçaslan, Alparslan Şenocak ve Haşim Kılıç ağırladı. Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, Türkiyenin en büyük ticaret ortaklarından birisinin Almanya olduğunu söyledi. Bursanın Almanyaya 2 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini dile getiren Koçaslan, “Bursa, İstanbuldan sonra Almanyaya en fazla ihracat yapan şehir konumundadır. Bir üretim şehri olan Bursamız Almanya ile her zaman ekonomik işbirliğini güçlü tutmuştur diye konuştu.

Bursada 141 tane Alman firma var
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, Bursada Almanya sermayeli 141 firmanın faaliyette olduğunu vurguladı. Bursadan Almanyaya ihracat yapan firmaların sayısının bin 104 olduğunu kaydeden Şenocak, “Bursamız gerek iç piyasada gerekse dış ticarette dinamik bir yapıya sahip. Başta otomotiv, tekstil, makine ve kimya sektörlerinde aktif rol üstlenen kentimizin en büyük ticari partneri Almanyadır. Bu işbirliği büyüyerek devam edecek” açıklamasını yaptı.
Başkonsolos Dr. Georg Birgelen, Türkiye ve Almanya arasındaki her alanda süren ilişkilerin daha güçlü bir boyutta devam etmesini arzuladıklarını söyledi. Başkonsolosluk olarak özellikle iki ülke arasında yeni ticari köprülerin oluşması için çalıştıklarını kaydeden Birgelen, “Bursanın Almanya ile olan ticaret potansiyelinin farkındayız. Bu noktada bu ilişkilerin karşılıklı olarak sürdürme gayreti içindeyiz. İş dünyamıza yardımcı olmak ve engelleri kaldırmak önceliklerimizden birisidir” dedi.

Bursaya hayranım
Dr. Georg Birgelen, Türkiyenin ikinci büyük ihracatçı kenti olan Bursada övgüyle bahsetti. Bursanın sanayi ve ticaret alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Birgelen, “Bursanın üretim ve sanayi tecrübesi dünyadaki birçok ülkede yok. Şimdiye kadar Bursaya 3 kez geldim. Her geldiğimde tarihi ve kültürel zenginliklere sahip olan kentinize hayran kaldım şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık