Alman Askerleri Kosovadan Ayrılıyor

NATOnun Kosovadaki Barış Gücü bünyesinde 20 yıl görev almasının ardından Alman askerler, konuşlu olduğu Prizrenden ayrıldı.

Alman Askerleri Kosovadan Ayrılıyor
  • 05 Ekim 2018, Cuma 13:15
NATOnun Kosovadaki Barış Gücü bünyesinde 20 yıl görev almasının ardından Alman askerler, konuşlu olduğu Prizrenden ayrıldı.
1999 yılında Kosovaya NATO ülkelerinin askerleri ile birlikte intikal eden Alman askerler, Kosovada barış, istikrar ve güvenliğin tesis edilmesinde görev aldı. Alman askerlerinin 20 yıl aradan sonra Prizrenden ayrılması vesilesiyle şehirde veda töreni düzenlendi. Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj yanı sıra Almanya Savunma Bakanlığı ile Ekonomik İşbirliği Bakanlığının Devlet Sekreterleri de törene katıldı.
Prizrenin ünlü Şadırvan Meydanında askeri bando eşliğinde düzenlenen askeri geçit ardından konuşan Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj, Kosovanın, Almanyanın Kosovada güvenliğin sağlanması için sunduğu katkılarını, Alman askerlerinin de Kosovanın özgürlüğü, güvenliği, kalkınması ve vatandaşlarının serbest dolaşımı için gösterdiği çabalarını hiçbir zaman unutmayacağını kaydetti.
Alman askerlerinin kaldığı üs, Almaya Hükümeti tarafından finans edilecek İnovasyon ve Eğitim Merkezine dönüşerek, Kosovaya teslim edilecek. Priştinede KFOR Merkez Üssüne geçecek olan Alman askerlerinin yıl sonuna kadar Kosovadan bütünüyle ayrılması bekleniyor. Kosovada 20 yıl içinde görev başında iken 27 Alman askeri hayatını kaybetti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık