Aliağalı Şehit Oğuz Özgür Çevik Şehadetinin İkinci Yılında Unutulmadı

Hakkarinin Çukurca ilçesinde, bölücü terör örgütü PKK üyeleriyle girdiği çatışmada şehit düşen Aliağalı Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik ikinci şehadet yıl dönümünde anıldı.

Aliağalı Şehit Oğuz Özgür Çevik Şehadetinin İkinci Yılında Unutulmadı
  • 19 Ekim 2018, Cuma 17:16
Hakkarinin Çukurca ilçesinde, bölücü terör örgütü PKK üyeleriyle girdiği çatışmada şehit düşen Aliağalı Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik ikinci şehadet yıl dönümünde anıldı.
Aliağalı Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik, 20 Ekim 2016da, Hakkarinin Çukurca ilçesi Hisar Dağında bölücü terör örgütü PKK üyeleriyle girdiği çatışmada şehit düşmüştü. Çevikin şehit olmasının üzerinden iki yıl geçerken, şehit yüzbaşı için anma töreni düzenlendi. Anma programı Şehit Oğuz Özgür Çevikin Aliağa Şehitliğinde bulunan kabir ziyareti ile başladı. Şehitlikte yapılan duaların ardından Tüpraş Halk Eğitimi Merkezinde program yapıldı. Aliağa Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının hep bir ağızdan okunması ve protokol konuşmaları ile başladı.
Şehitliğin bir mertebe olduğunu ve herkese nasip olmadığını ifade eden Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Zor bir coğrafya üzerinde yaşıyoruz. Öyle ümit ediyoruz ki acı haberlerin devamı gelmesin bir daha böyle acılar yaşamayalım; ancak gerektiği taktirde her zaman hepimiz birer Oğuz Özgür Çevik olmaya hazırız. Maalesef yaşadığımız topraklar üzerinde kurtuluş savaşından bu yana çok fazla şehit verdik; çünkü bu ülke çok değerli bir miras üzerinde oturuyor dedi.

Kendisini vatanına bayrağına adamış idealist bir subaydı
Şehit Oğuz Özgür Çevikin kardeşi Ozan Erdem Çevik ise duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi:
“Kardeşim Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik, kendisini vatanına bayrağına adamış idealist bir subay; aldığı görevleri layıkıyla yerine getirmek için canla başla çalışan örnek bir insan; askerlerine kendisine emanet edilen ana kuzuları olarak davranan; onları her zaman koruyan, gözeten, üstün kabiliyete sahip liyakatı yüksek bir subaydı. Ailesine çok bağlı olup günlerce süren operasyon dönemlerinde dahi annesine Anneler Günü için çiçek gönderen, görev aldığı Afganistandaki çocukların burnunu kendi mendiliyle temizleyecek kadar kalbi çocuk sevgisiyle dolu; bulduğu her fırsatta kitap okuyan, kendisini tanıyan herkesin sevgisini, saygısını ve güvenini kazanmış büyük yürekli sevecen bir insandı. Onu rahmetle, özlemle ve minnetle anıyoruz.
Protokol konuşmalarının ardından Şehit Oğuz Özgür Çevikin yakınlarının, askerlerinin ve arkadaşlarının hazırladığı video gösterime sunuldu. Ayrıca şehit için şiirlerde okundu.
Tüpraş Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen programın sonunda, Aliağa Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesinde şehidin kullandığı askeri eşyalardan oluşan sergi ziyaret edildi. Program okul bahçesinde gerçekleştirilen lokma hayrı ile son buldu.
Aliağalı Şehit Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik için düzenlenen anma programına; Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zehra Tuba Kabakçıoğlu, Şehit Annesi Gülperi Çevik, Şehit Babası Recep Çevik ile şehit yakınları katıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık