Aliağa Belediyesinin Kuruluşunun 66. Yıl Dönümüne Özel Etkinlikler

İzmirde Aliağa Belediyesi, kuruluşunun 66. yılını kültür sanat etkinlikleri ile dolu dolu kutluyor. 66.yıla özel gerçekleştirilen etkinlikler Aliağalılara unutulmaz saatler yaşatıyor.

Aliağa Belediyesinin Kuruluşunun 66. Yıl Dönümüne Özel Etkinlikler
  • 09 Ağustos 2018, Perşembe 21:44
İzmirde Aliağa Belediyesi, kuruluşunun 66. yılını kültür sanat etkinlikleri ile dolu dolu kutluyor. 66.yıla özel gerçekleştirilen etkinlikler Aliağalılara unutulmaz saatler yaşatıyor.
Sosyal, Kültürel ve İdari İşler Müdürü Ali Osman Karatekin, yıl başında yaptıkları program ile Aliağa Belediyesinin 66.yılını tiyatrodan konserlere kültür gezilerinden çeşitli aktivitelere kadar birçok sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle kutlamayı hedeflediklerini ve yıl sonuna kadar da bu doğrultuda Aliağalılara hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.
2018 yılının Aliağa Belediyesi için ayrı bir anlamı olduğunu belirten Karatekin, Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acarın hem 66. yıl dolayasıyla hem de kentimizin alt yapısı, parkları kültürel etkinlikler yapılmasına uygun olduğu için 2018 yılının daha hareketli geçirilmesi noktasında talimatı ve vizyonu vardı. Bizde bu çerçevede programladığımız etkinlikleri hayata geçiriyoruz. Bu doğrultuda istedik ki belediyemizin 66. yılı ile ilgili anlamlı etkinlikler yapalım. Kültür sanat kenti vizyonuyla 66. yıl konsepti içerisinde vatandaşımıza hizmetler sunalım. Yıl başında yaptığımız planlama ile bu güne kadar 66.yılı kültür sanat faaliyetleriyle dolu dolu yaşadık. Vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile konserler, tiyatrolar, sinema gösterimleri, plaj partileri gibi kültürel etkinliklerin yanı sıra bisiklet sürüş etkinliği, kyme satranç turnuvası, briç turnuvası, kültür gezileri ve deniz etkinliklerine de imza atıyoruz. Atmaya da devam edeceğiz. Kültür kenti vizyonunu benimsemiş bir belediye olarak Aliağa Kent Kitaplığı adı altında yayımladığımız kültür ve tarih kitaplarımızla da Aliağamızın 8 bin 500 yıllık geçmişini okuyucuyla buluşturuyoruz. Ayrıca gerçekleştirdiğimiz 1.Aliağa Sempozyumu ve Aliağa Turizm Çalıştayı ile de Aliağamızı geçmişten geleceğe tüm yönleriyle masaya yatırdık dedi.

Ücretsiz olarak özel otobüsümüzle götürüyoruz
Aliağalıların kültür ve sanata etkinliklerine yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Ali Osman Karatekin 66.yıla özel olarak yapılan etkinlikler hakkında da bilgi vererek, Etkinliklerin bir bölümü Ağaparkta bir bölümü Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanında yapılıyor. Tiyatro gösterimlerimiz ise açıkhava tiyatrosunda seyirci ile buluşuyor. Konserlerimiz Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanında plaj konserlerimiz ve dj etkinliklerimizi Mavi Bayraklı Ağaparkta yapıyoruz. Bu yıl ilk kez Aliağada sinema günlerini organize ettik. Vizyondaki güncel aile ve komedi filmlerini mahallelerde Aliağalılar ile buluşturuyoruz. Açıkhava tiyatrosunda her cuma akşamı Türkiyenin birbirinden değerli tiyatro gösterimlerini Aliağalı tiyatro severler ile buluşturuyoruz. Belediyemizin 66.yılına özel bu yıl ilk kez özellikle kadınlarımıza yönelik ücretsiz kültür gezilerimizi başlattık. Şirince, Selçuk, Efes, Çeşme, Kuşadası, Ödemiş, Bursa gibi günü birlik gidilecek yerlere Aliağalı hemşehrilerimizi ücretsiz olarak özel otobüsümüzle götürüyoruz diye aktardı.

Sempozyum ve çalıştaylar önemli yer tutuyor
Karatekin, Aliağa Belediyesi olarak kent içerisindeki sosyal aktiviteler ve vatandaşlarımızın bu aktivitelere katılımlarını çok önemsiyoruz. Yüzünü denize dönen deniz ile barışık bir Aliağa hedefliyoruz. Bunun için ilk adımı da Ağaparkımıza mavi bayrak alarak yaptık. Gençlik Merkezimizin yapımı hızla devam ediyor. Bu yıl hizmete açacağız. Aliağa Gençlik Merkezi; spor yapma, boş zamanı değerlendirme, sinema ve diğer sosyal etkinlikler için gençlerimizin merkezi olacak. 2015 yılından bu yana Aliağanın tarihinin, arkeolojik, folklorik mirasının geçmişe dair anıların, bilgi kırıntılarının yok olmadan geleceğe taşınması için belediye başkanımız Serkan Acarın talimatıyla sözlü tarih çalışmalarına başladık. Aliağa tarih boyunca Kyme ve diğer antik kentlerle hep başkent konumunda olan çok önemli bir bölge. Bu bölgede ilk yerleşimlerin yaklaşık 8 bin 500 yıl önce olduğuna dair, neolitik çağ dediğimiz dönemin izleri var. Yeni Mahallede 110 dönümlük bir kent park projemiz var. O bölge gidenler oradaki değişimi fark edeceklerdir. Bilim dünyasının, üniversitelerin ilgisini Aliağaya çekecek çalışmalar yapıyoruz. Bunlar içerisinde sempozyum ve çalıştaylar önemli yer tutuyor şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık