Algem İle Kimse Aç Ve Açıkta Kalmayacak

Balıkesirde, Altıeylül Belediyesi bünyesinde hizmet veren Altıeylül Gelişim Merkezi, ilçe sınırları içinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eli uzatıyor.

Algem İle Kimse Aç Ve Açıkta Kalmayacak
  • 24 Ağustos 2018, Cuma 10:11
Balıkesirde, Altıeylül Belediyesi bünyesinde hizmet veren Altıeylül Gelişim Merkezi, ilçe sınırları içinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eli uzatıyor.
Altıeylül Belediyesi, 2015 yılından bu yana hizmet veren ALGEM ile sosyal belediyecilik örneği sergiliyor. Yardımları katlanarak artan ALGEMi anlatan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, “ALGEM, 2015 yılında kurucu Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlunun talimatı ile Kültür Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş, sosyal belediyecilik anlamı ile kurulmuş bir birim. Bugüne dek güzel görevler yapılmış bir birim. Geldiğimde de kurulmasından mutlu olduğum bir birim. Bırakın ilçeyi, 81 vilayetin bir çoğunda olmayan özel bir yer burası. ALGEM vasıtası ile Altıeylül ilçesi sınırlarındaki insanların ihtiyaçlarını giderebilmek için maksimum gayret sarf ediyoruz. Giyim mağazasından, gıda marketinden, ALMEK kurslarına, çocuk kreşinden, misafirhanesine, kuaförüne kadar bir çok imkanın olduğu, güzel hizmetlerin verildiği bir nokta burası. Ağustos ayının ilk yarısına kadar da ALGEM 2ye başlamış olacağız nasip olursa. Hedefimiz, ALGEMi büyüterek ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarını tamamıyla giderebilmek. Bununla ilgili hummalı bir mesai sarf ediyoruz. ALGEMde meslek kurslarımız da var. Bugüne kadara bu kurslardan çıkan 200ü aşkın vatandaşımız iş sahibi olmuş durumda. 2 bin 500 civarında da kursiyer mezun etmişiz. Geçen sene 5 bin 500 aileye yardım etmişiz. Bu yıl ilk 7 ayda bu sayıya ulaşmış durumdayız. Sene sonuna geldiğimizde geçen seneyi de 2ye katlayacağız. Öyle umut ediyoruz” dedi.
“Ağaçlar budanıyor, evler ısınıyor”
Başkan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yine Altıeylül sınırlarında kalan ve fazla büyüyen ağaçları budayarak, temizleyerek odun haline getirerek bölgemizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Bu projemizi de ‘Ağaçlar budanıyor, evler ısınıyor sloganı ile gerçekleştiriyoruz. Elimizdeki imkanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için azami gayret sarf ediyoruz. İlk göreve geldiğimizde ALGEMi 10 kat büyüteceğiz diye söylemiştik. Gıda marketinden, giyiminden ALGEMi büyüttük ama önümüzdeki süreçte daha da büyüterek 180 bin nüfuslu ilçemizde aç ve açıkta kimse kalmayıncaya kadar bu çalışmalarımıza devam edeceğiz”
Çocuklara ayrı bir önem verdiklerini kaydeden Başkan Avcı, “Giyim alanımızda daha önce ikinci el temiz kıyafetler de vardı. Biz bunları sıfır kıyafetlere çevirmek için gayret sarf ettik. Farklı yerlerden yardımlarla, bir miktar da belediyemizin bütçesi ile kıyafetlerimizi sıfırlamış olduk. İlk göreve geldiğimiz zaman bini aşkın çocuğumuzu bir mağazada giydirmiştik. Kurumumuzdan arkadaşlarımızın incelemesi sonrasında ihtiyaç sahibi olanlar yetişkin aileler de dahil giyim alanımızdan faydalanabiliyorlar. Ramazan Bayramını geçirdik, inşallah Kurban Bayramında da çocuklarımızı yine giyindireceğiz. Bayramlıklarını Altıeylül olarak biz karşılamış olacağız” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık