Albayraktan Lozan Antlaşmasının 95. Yıl Dönümü Mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Lozan Antlaşmasının 95. yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Albayraktan Lozan Antlaşmasının 95. Yıl Dönümü Mesajı
  • 23 Temmuz 2018, Pazartesi 11:06
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Lozan Antlaşmasının 95. yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.
Lozan Antlaşmasının 95. yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayımlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “24 Temmuz, özgür, bağımsız ve demokratik Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş senedi olan Lozan Antlaşmasının imzalanışının yıl dönümüdür. 1. Dünya Savaşı sonrasında İtilaf Devletleri tarafından işgal edilen Anadolu ve Trakya toprakları, Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşında kurtarılmıştır. Başkomutanlık Meydan Muharebesinden sonra başlatılan Lozan Konferansına, Türkiye Büyük Millet Meclisinin temsilcisi olarak katılan İsmet İnönü, diplomasi alanındaki dehasıyla tam bağımsızlık ilkesinden taviz vermemiş ve milletimizin çıkarlarını en iyi şekilde savunmuştur. 24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Lozan Antlaşması, Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı siyaset ve diplomasi alanında büyük bir zaferdir” ifadelerini kullandı.
Albayrak mesajının devamında, “Son yıllarda Atatürkü ve Cumhuriyetimizi hedef alan bazı kesimler Lozan Antlaşmasının hezimet olduğunu iddia etmektedirler. Sevr Antlaşmasının içeriği ve sonuçları incelendiğinde, Lozan Antlaşmasının ne denli büyük siyasi ve diplomatik bir zafer olduğu anlaşılacaktır. Bizlere düşen en önemli görev Lozan Antlaşmasından sonra kurulan bağımsız, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmak ve tarihimizi yeni nesillere en iyi şekilde anlatmaktır. Lozan Antlaşmasının 95. yıl dönümünü kutladığımız bu anlamlı günde Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk, Lozan Kahramanı İsmet İnönü ve onların silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık