Aktaş Kanserle Mücadele İçin Kaldırıma “Pembe Kurdele” Çizdi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 1-31 Ekim Meme Kanseri Ayı dolayısıyla eline fırça alıp, tarihî belediye binası önüne “pembe kurdele” çizdi.

Aktaş Kanserle Mücadele İçin Kaldırıma “Pembe Kurdele” Çizdi
  • 05 Ekim 2018, Cuma 14:53
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 1-31 Ekim Meme Kanseri Ayı dolayısıyla eline fırça alıp, tarihî belediye binası önüne “pembe kurdele” çizdi.
Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte tarihî bina önünde yapılan programda, tedavide erken teşhisin önemine dikkat çekildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, erken teşhisle meme kanserinin yüzde 95 oranında tedavi edilebildiğini hatırlatarak, bu konuda toplumsal bir şuur oluşturulması gerektiğini vurguladı. Aktaş, “Bu erkeklerde de görülebilen bir hastalık. Erken teşhisi teşvik için bir dizi faaliyetler yaptık. Kanser açıkçası çağın hastalığı. Eğer erken teşhis olursa yüzde 95-96 oranlarında bu hastalığın atlatılması mümkün. Her 8 kişiden birinin bu hastalığa yakalanması söz konusu. Konuyu daha geniş kitlelere duyurabilmek adına belediye binamız pembe renkle aydınlatıldı. Şehrin birçok yeri deyim yerindeyse pembeye boyandı. Bu bir uyarı olsun. İnşallah sesimizin ulaştığı noktalar bu işten esinlenir. Bu hastalığa yakalanma durumu olanlar varsa da inşallah en kısa zamanda teşhisi erken bir şekilde konulur ve bu hastalığı bertaraf eder. Bursa olarak bu konuda güçlüyüz, ülke olarak bu konuda güçlüyüz. Müracaat etsinler, araştırsınlar. İnanıyorum ki herhangi bir sıkıntıya maruz kalmadan bu hastalığı yenmiş olacaklar” diye konuştu.
İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise, hastaneler, metro istasyonları, parklar, caddeler gibi 59 farklı noktaya pembe kurdele çizildiğini belirtirken, desteklerinden dolayı Başkan Aktaşa teşekkür etti.
Açıklamaların ardından Aktaş ve Akan, ellerine birer fırça alıp, belediye önünde yere meme kanserinin timsali olan pembe kurdele logosunu çizdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık