Ak Parti Van Milletvekili Arvas, Çaldıran İlçesini Ziyaret Etti

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Çaldıran ilçesinde bir dizi temas ve ziyaretlerde bulundu.

Ak Parti Van Milletvekili Arvas,  Çaldıran İlçesini Ziyaret Etti
  • 08 Eylül 2018, Cumartesi 18:33
AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Çaldıran ilçesinde bir dizi temas ve ziyaretlerde bulundu.
AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, beraberindekiler ile Çaldıran ilçesini ziyaret etti. İlk önce AK Parti Çaldıran ilçe teşkilatını ziyaret eden Arvas, partililerle ilçenin sorun sıkıntılarını istişare ettikten sonra Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundarı makamında ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında istişarelerde bulundular. Kaymakam Dundar, ilçede devam eden ve yeni yapılacak olan yatırımlara destekleri için Arvasa teşekkürlerini iletti. Arvas daha sonra Kaymakam Dündar ile birlikte ilçede 60 kişiye istihdam eden One Lake (Van Gölü) markasıyla gömlek üretimi yapan Enkar Tekstil ziyaret edildi. Burada işveren ve işçilerle de kısa bir süre sohbet eden Arvas, daha sonra jeotermal enerji ile ısıtılan seralar ziyaret etti. Domatese üretilen seralarda Vana mal olan Argovan markası oluşturulduğunu ifade eden Arvas, “Üretilen domatesler çeşitli ülkelere ve Türkiyedeki birçok ile gönderiliyor. Gurur verici bu yatırım aynı zamanda Çoğunluğu kadınlardan oluşan 60 kişiyi istihdam sağlıyor. Vanda yapılacak çok iş var. Zengin bir potansiyele sahibiz. Genç ve girişimci insan kaynağımız da var. Ama bunun için doğru yönlendirmek ve farkındalık oluşturmak gerektiğine inanıyorum. DAKA, KOSGEB, TKDK ve İŞKUR gibi kurumlar bu konuda ışık tutuyor. Gençlerimiz bu kurumları ve teşviklerini takip etmelidir” dedi.
Son olarak muhtarlar ile yapılan toplantıda Çaldıran Çubuklu Barajı ve Abdalağa Barajı gündeme geldi. Arvas, DSİ Genel Müdürü ile görüşerek Çubuklu Barajının yatırım programına teklif edeceklerini söyledi. Arvas, Abdalağa Barajı ile ilgili de fizibilite ve raporlama çalışmalarının devam ettiği ifade etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık