Aile Hekimleri Şiddete Karşı Acil Önlem İstedi

Bartın Aile Hekimleri Derneği, İstanbul Bahçelievlerde özel bir hastanede görevli Psikiyatri Uzmanı Dr. Fikret Hacıosmanın hastası tarafından öldürülmesine tepki gösterdi.

Aile Hekimleri Şiddete Karşı Acil Önlem İstedi
  • 12 Ekim 2018, Cuma 17:46
Bartın Aile Hekimleri Derneği, İstanbul Bahçelievlerde özel bir hastanede görevli Psikiyatri Uzmanı Dr. Fikret Hacıosmanın hastası tarafından öldürülmesine tepki gösterdi.
Bartın İl Sağlık Müdürü Dursun Koç ve Bartında görevli Aile Hekimlerinin de katılarak destek verdiği etkinlikte konuşan Bartın Aile Hekimleri Derneği Başkanı Rıza Karamazak, 2 Ekim günü İstanbulda özel bir kuruluşun Ruh ve Sinir Hastalıkları Polikliniğinde görev yapmakta olan Dr. Fikret Hacıosman, tedavi etmekte olduğu bir hastası tarafından başından vurularak katledilmiştir. Bu elim hadise biz sağlık çalışanlarını derinden sarsmıştır dedi.
“Durum katlanılabilir değil”
Sağlık görevlilerine yapılan saldırıların giderek artığına da dikkat çeken Karamazak, Görevi başında mevzuatları uygulayarak kamu görevini yapmaya çalışan sağlık personeline hem psikolojik hem fiziki saldırıların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Can güvenliğimiz olmadan görevimizi yapmakta zorlanıyoruz. Vicdanımız ve sorumluluklarımız arasında görevimizi yapmaya çalışırken uğradığımız bu şiddet bir yandan sağlık çalışanlarının can güvenliğini tehdit ederken aynı zamanda sağlık hizmeti sunumunu engeller hale gelmiştir. Bu durum sürdürülebilir, kabul edilebilir, katlanılabilir değildir. İsteğimiz görevimizi huzurla, layıkıyla yapabilmektir dedi.
“Fedakarca çalışıyoruz”
Hafta içi hafta sonu demeden fedakarca çalıştıklarını ifade eden Karamazak şöyle devam etti: Biz sağlık çalışanları olarak saati, bayramı, hafta sonu olmadan, ailesinden fedakarlık yaparak büyük özveriyle çalışan dev bir aileyiz. İstatistikler sağlık çalışanlarının diğer meslek gruplarına göre 16 kat fazla şiddete uğradığını gösteriyor. Sağlık sektöründe çalışanların yüzde 70i görev süreleri boyunca en az bir kere sözel yada fiziksel şiddete uğruyor. Bizim yanyana telaffuz ederken bile zorlandığımız sağlık ve şiddet sözcükleri ne yazık ki ülkemizde hemen her gün birlikte anılıyor. Çünkü maalesef her saat başı bir sağlık çalışanı şiddete mağruz kalıyor. Bu sayılara bir yenisi eklenmeden sağlıkta şiddet yasasının ivedilikle çıkarılmasını talep ediyoruz. Vatandaşlarla sağlık personelini karşı karşıya getiren uygulamalara son verilmesini bekliyoruz. Değerli Türk halkı, sizlerden biri olan Hekimlerinize, Sağlık çalışanlarınıza sahip çıkın. Sağlık veren ellere zarar vermeyin. Bu aymazlığa müsaade etmeyin. Sağlıkta şiddeti birlikte durduralım. Bartın Aile Hekimleri Derneği ve tüm sağlık çalışanları olarak bir canımızı daha kaybetmeden acilen sağlıkta şiddet için caydırıcı ve önleyici yasal düzenlemeler yaparak haklarımızın korunmasını, görevimizi tedirgin olmadan huzurla yapabilmek için halkımızla birlikte şiddetin her yerde son bulmasını temenni ediyoruz şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık