Ağaçlıda Tarihi Okul Binası Kültür Merkezine Dönüşüyor

Sökeye bağlı Ağaçlı Mahallesinde yıllardır kullanılmayan ve adeta harabeye dönen tarihi okul binası ayağa kaldırılıyor.

Ağaçlıda Tarihi Okul Binası Kültür Merkezine Dönüşüyor
  • 05 Eylül 2018, Çarşamba 15:19
Sökeye bağlı Ağaçlı Mahallesinde yıllardır kullanılmayan ve adeta harabeye dönen tarihi okul binası ayağa kaldırılıyor.
Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyranın talimatıyla harekete geçen ekipler, eski okul binasında restorasyon çalışması yaparken; okul binası çevresinde de düzenlemeler yapılıyor. Aynı zamanda okul binası yanındaki eski misafirhane binası da yeniden düzenleniyor.
Ağaçlı Mahallesi son yıllarda düzenlenen kitap etkinlikleri ile adından söz ettirmesinin yanında Sökenin sahil beldelerine açılan kapısı olma özelliği taşıyor. Kahvaltı salonları, bazlama ve organik satış noktalarıyla güzergahı kullanan tatilcilerin uğrak yeri olan Ağaçlı Mahallesine Söke Belediyesi de ayrı bir önem veriyor. Bu anlamda Ağaçlı Mahallesine yönelik proje geliştiren Söke Belediyesi, eski okul binasını kültür salonuna dönüştürüyor. Proje kapsamında çalışmalar hızla devam ederken, yapılacak alan yakın zamanda çok sayıda kültürel ve sosyal etkinliğe ev sahipliği yapacak.
Ağaçlının Söke için önemli bir yerleşim yeri olduğuna dikkat çeken Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “İşe kültür salonu ve misafirhane ile başladık. Ağaçlı Mahallemiz için hem yöre insanımıza, hem de ilçemize ekonomik ve sosyal değer katacak başka projelerimiz de var. Vakti geldikçe bu projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yapımı devam eden kültür salonu projesi ile hem atıl durumdaki okul binası ile çevresi değerlendirilecek. Hem de Sökemiz 5 km mesafedeki Ağaçlı Mahallemizde çeşitli etkinliklerin yapılabileceği bir mekan kazandırmış olacağız. Sökemiz için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık