Afyonkarahisar Belediyesi Kültür Yayınlarına Bir Yenisi Daha Eklendi

Afyonkarahisar Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan Dünkü Afyonkarahisar ve Nesilden Nesile Bir Şair Ailesinin Son Ferdi: Osman Çizmeciler isimli eser, 53ncü yayın olarak belediye kütüphanesinde yerini aldı.

Afyonkarahisar Belediyesi Kültür Yayınlarına Bir Yenisi Daha Eklendi
  • 05 Ekim 2018, Cuma 17:15
Afyonkarahisar Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan Dünkü Afyonkarahisar ve Nesilden Nesile Bir Şair Ailesinin Son Ferdi: Osman Çizmeciler isimli eser, 53ncü yayın olarak belediye kütüphanesinde yerini aldı.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çobanın ev sahipliğinde düzenlenen tanıtım törenine çok sayıda kitapsever katıldı. Tanıtım programında kitabıyla genel bir değerlendirmede bulunan Mehmet Behiç Görktan, bu kitabın rahmetli babası Behçetoğlu Muzaffer Görktanın hazırlıklarını yaptığı, ancak sağlığında kitaplaştıramadığını söyledi. Muzaffer Görktanın Şair Vehbi Çizmecileri ve oğlu Osman Çizmecileri genç kuşaklara tanıtmak maksadıyla bu çalışmayı hazırladığını belirten Görktan, Bize de onun notlarını, anılarını derleyip toparlamak; bu kitabı Afyonkarahisar sevdalısı okurlarımıza sunmak nasip oldu dedi.

Afyonkarahisarın 1900lü yıllarını anlatıyor
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Mehmet Behiç Görktanı kentin kültürüne, tarihine ve sanatına göstermiş olduğu ilgiden dolayı tebrik etti. Mehmet Behiç Görktanın daha önce iki projeyi kendilerine sunduğunu hatırlatan Başkan Çoban, Dünkü Afyonkarahisar ve Nesilden Nesile Bir Şair Ailesinin Son Ferdi: Osman Çizmeciler isimli eserde Afyonkarahisarın özellikle 1900lü yılların başlarını anlatan yazılar ve aruz vezninde yazılmış şiirler, Osmanlıca orijinalinden Mehmet Behiç ağabeyimiz tarafından bana sunulmuştu. Afyona gelen ilk daktilo, ilk yapılan betonarme bina, ilk valiler, yine Afyonkarahisarda ilk kez yayınlanan fotoğraflar ve benzeri birbirinden değerli bilgilerin yer aldığı eserin Afyonkarahisarlılara en kısa zamanda kazandırılması için talimat vermiştim. Nasip bugüneymiş. Bu güzelim eseri; Behçetoğlu Muzaffer Görktan ağabeyimizin değerli oğlu Mehmet Behiç Görktan kardeşimizin elinden almış olacağız. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Rahmetli Osman Çizmeciler, değerli ağabeyimiz rahmetli Muzaffer Görktanın teyze oğluymuş. Kendilerini saygıyla hürmetle anıyorum diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık