Afrinli Ailelerin Kıyafetleri Türkiyeden

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından kontrolün sağlandığı Afrinde İHH İnsani Yardım Vakfının açtığı hayır mağazası bölge halkına ücretsiz olarak hizmet veriyor.

Afrinli Ailelerin Kıyafetleri Türkiyeden
  • 02 Temmuz 2018, Pazartesi 10:01
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından kontrolün sağlandığı Afrinde İHH İnsani Yardım Vakfının açtığı hayır mağazası bölge halkına ücretsiz olarak hizmet veriyor.
Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından kontrolün sağlandığı Afrinde bulunan sivillere yönelik insani yardım çalışmaları devam ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfınca Afrin merkezinde günlük 100 ailenin ücretsiz olarak faydalandığı bir hayır çarşısı daha hizmete açıldı. İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada Ramazan Bayramından önce hizmete açtıkları hayır çarşısının hizmet vermeye devam ettiğini söyledi.
Afrinde kurulan hayır çarşısından Suriyeli yetim, dul ve ihtiyaç sahibi ailelerin giyim ürünlerini temin ettiklerini belirten Tosun, Afrinli ailelerin giyim ihtiyaçlarını karşılamak için açtığımız çarşımızdan her gün ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 100 aile faydalanıyor. Buraya gelen ihtiyaç sahipleri önceden tespit edilip kendilerini ücretsiz alışveriş kartı veriliyor. Bu kart ile ailelerin ücretsiz olarak kıyafet ihtiyaçlarını temin edebildikleri çarşımız, Afrinde önümüzdeki bir yıl boyunca hizmet vermeye devam edecek. dedi.
Tosun, Afrinde kontrolün sağlanmasının ardından hayatın normale dönmeye başladığının altını çizerek, Zeytin Dalı Harekatı ile birlikte Afrinde hayat normale dönmeye başladı. Yaklaşık 7 yıldır terör örgütünün kontrol ettiği bölgede insanların hayat şartları çok kötüleşmiş. Bu nedenle bu tip projelerle aileleri her anlamda desteklemeye devam edeceğiz. Çarşıdaki kıyafetler Hatayın Reyhanlı ilçesinde bulunan ve yetim annelerini istihdam ettiğimiz terzi atölyelerimizde üretiliyor. Yani Suriyeli yetim annelerinin yurttaşları için ürettiği kıyafetler Türkiyeden Afrine gönderiliyor diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık