Afrika Sendikalar Birliği Örgütünün 41. Genel Kurulu Cezayirde Yapıldı

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Sekreteri Osman Yıldız, Cezayirde Afrika Sendikalar Birliği Örgütünün (OATUU) 41. Genel Kurulunda sendikal dayanışmanın önemini vurgulayarak, “Sendikalar iş yerinde barışın teminatıdır” dedi.

Afrika Sendikalar Birliği Örgütünün 41. Genel Kurulu Cezayirde Yapıldı
  • 27 Eylül 2018, Perşembe 14:53
Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Sekreteri Osman Yıldız, Cezayirde Afrika Sendikalar Birliği Örgütünün (OATUU) 41. Genel Kurulunda sendikal dayanışmanın önemini vurgulayarak, “Sendikalar iş yerinde barışın teminatıdır” dedi.
HAK-İŞ Genel Sekreteri Osman Yıldız, Cezayirde OATUU 41. Genel Kurul toplantısına katılarak sendikal dayanışmanın önemini anlattı. Genel kurul kapsamında gerçekleştirilen OATUUnun “Barış, Güvenliğin Sağlanmasında Sendika ve Üçlü Yapının Rolü” konulu uluslararası sempozyumda konuşan Yıldız, “Afrika Sendikalar Birliği Örgütü ve Cezayir İşçi Sendikaları Konfederasyonu (UGTA) tarafından genel kurula davet edilmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. OATUUyu 41. Genel Kurulunda barış ve üçlü yapı konularını seçmesinden dolayı kutluyorum” dedi.
Barışın yaşamı sürdürmenin temel şartı olduğunu ifade eden Yıldız, uluslararası alanda, milletler arasında ve iş yerlerinde barışı formüle etmek istediklerini belirtti. Ayrıca iş barışına da ihtiyaçlarının olduğunu söyleyen Yıldız, iş yerinde barış, güçlü bir bağımsız sendikal hareket gerektiğini vurguladı.

“Barışın savunucuları sendikalar ve sendikacılardır”
Yıldız, “Barışın savunucuları sendikalar ve sendikacılardır. Sendikacılığın temel ilkesi, barışı barındıran dayanışmadır. Yoksulluk, hoşgörüsüzlük, ayrı toplumlar, sendikal yapının güçlü bir şekilde karşı karşıya olduğu savaşları ateşlemesinin çok önemli nedenleridir. Türkiye, DEAŞ, PKK, FETÖ, PYD gibi birçok terör örgütü ile karşı karşıyadır. Sendikalar ve toplumlar olarak hem kavramsal hem de kurumsal olarak teröre karşı durmalıyız. Bazıları terörizme karşı kavramsal olarak karşı durmakta, ancak terör örgütlerini kınamakta yetersiz kalmaktadır. Ancak terörizm ve terörist örgütler arasında kınanması gereken bir boşluk olmamalı” ifadelerini kullandı.

“Taşeron işçilerin kadroya alınması dünyadaki neoliberal eğilime karşı güçlü bir rüzgardır”
HAK-İŞin son yıllarda başarılı bir şekilde taşeron işçileri örgütlemeyi başardığını anlatan Yıldız, “Cumhurbaşkanı Erdoğanın taleplerimize dayanarak yasayı onaylaması sayesinde kamuda çalışan taşeron işçilerin düzenli işçi statüsüne dönüştürülmesi başarıyla sonuçlanmıştır. Bu hareket, dünyadaki neoliberal eğilime karşı güçlü bir rüzgardır. HAK-İŞ olarak önceliklerimizden bir başkası da serbest piyasa ekonomisi ile yaşadığımız için özel sektörde örgütlenmektir. Türkiyede yaklaşık 13 milyon kayıtlı çalışan var. Ancak örgütlü işçiler, kamu görevlileri dışında 2 milyondan azdır. İşçilerin yüzde 80ini oluşturan özel sektörde işçileri örgütlemeliyiz. Sosyal diyaloğa dayalı olarak üçlü yapı doğrultusunda politikalar geliştirmeliyiz. Bu politikayla sendikalarda kadın örgütlenmeyi arttırmayı başardık” şeklinde konuştu.
Yıldız konuşmasının devamında şunları kaydetti:
“HAK-İŞ, uluslararası alanda faaliyet gösteren kuruluşlardan birisi olan ITUCun üyesidir. OATUU ile 1990ların ortalarından beri dostluk ve dayanışma temelinde iyi ilişkilerimiz var. Güçlü bir sendikacılık, demokrasi, barış ve refah için el ele çalışmaktan onur duyuyoruz. Ayrıca 2019 yılında gerçekleştirilecek olan OATUUyu, UGTAyı ve bütün katılımcı konfederasyonları HAK-İŞ 14. Olağan Genel Kuruluna davet ediyoruz.”

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık