Afad Deprem Simülasyon Tırı Denizlide

Deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları bireylere anlatmak ve afet bilincini geliştirmek üzere Türkiyeyi dolaşan AFAD Deprem Simülasyon Tırı, Denizlide öğrenci ve vatandaşları deprem konusunda bilinçlendiriyor.

Afad Deprem Simülasyon Tırı Denizlide
  • 17 Ekim 2018, Çarşamba 11:40
Deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları bireylere anlatmak ve afet bilincini geliştirmek üzere Türkiyeyi dolaşan AFAD Deprem Simülasyon Tırı, Denizlide öğrenci ve vatandaşları deprem konusunda bilinçlendiriyor.
Gazi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerine kurulan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Deprem Simülasyon Tırında, öğrenciler ve vatandaşlar için Türkiyede meydana gelen büyük depremler canlandırılıyor. Tırda, afet bilicinin geliştirilmesi için her yaştan katılımcıya deprem öncesi, deprem sırası ve sonrasında neler yapılması gerektiği, doğru davranış şekillerinin neler olduğu, uzmanlar tarafından uygulamalı olarak anlatılıp uygulamalı eğitim çalışması yapılıyor.
AFAD Deprem Simülasyon Tırı ile ilgili açıklamalarda bulunan AFAD Denizli İl Müdürü Ali Etiz, AFAD Başkanlığı tarafından 81 ilde deprem davranış hareketlerini daha iyi ve uygulamalı görebilmek için hayata geçirilen simülasyon tırının 3 gün boyunca Denizlide olacağını söyledi.

“Binlerce kişiye ulaşmayı hedefliyoruz”
Kentte 3 günlük yoğun bir program hazırladıklarının belirten Etiz öğrenciler, vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte deprem konusunda gerekli eğitimlerin verileceğini aktardı. Yıl boyunca ilçelerde, köy okullarında, muhtarlıklarda, kahvehanelerde ve kamu kurumlarında deprem eğitimi verdiklerini ifade eden Etiz, Bu sefer deprem tırımız uygulamalı bir şekilde, depremi yaşatarak; ‘Depremde nasıl davranış hareketleri yapmamız gerekiyor, depremin geçmesini nasıl beklememiz gerekiyor? bunları uygulamalı olarak ilimizde bulunduruyoruz. Bunun için çok mutluyuz, deprem tırını uzun zamandır bekliyorduk. Bundan sonra fuar açılışlarında, çeşitli etkinliklerde deprem tırımızı ilimize getirteceğiz. Halkımızda afet bilinci ve farkındalığı oluşturmak ve bu bilincin halkımızda tamamen oturmasını sağlamak için bu tarz etkinliklerimize devam edeceğiz dedi.
Uygulamalı ve teorik olarak 136 bini öğrenci olmak üzere 155 bin kişiye ulaştıklarını belerten Etiz, Denizlide Mili Eğitimin uygun gördüğü okullardan 2-3 bin öğrenciye ve tırı ziyaret eden vatandaşlara depremi yaşatarak depremde nasıl davranışlar sergilemeleri konusunda eğitim vereceklerini bildirdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık