Adanada Sansürün Kaldırılışının 110. Yıldönümü Kutlandı

Adanada Sansürün Kaldırılışının 110. Yıldönümü kutlandı.

Adanada Sansürün Kaldırılışının 110. Yıldönümü Kutlandı
  • 24 Temmuz 2018, Salı 13:56
Adanada Sansürün Kaldırılışının 110. Yıldönümü kutlandı.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti tarafından organize edilen etkinlik çerçevesinde ilk olarak; ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Yönetim Kurulu üyesi Sefa Saygıdeğer ile Metropol Gazetesinden Esra Solmaz Biricik Atatürk Anıtına çelenk koydu. Ardından Basın Anıtına geçilerek, ÇGC Yönetim Kurulu Üyesi Süreyya Uri, Toros Gazetesinden İnci Yılmaztürk ile 5 Ocak Gazetesinden Rüzgar Kuzucu Basın Anıtına çelenk koydu.
Daha sonra ÇGC Başkanı Esendemir, Mali Sekreter Mutlu Mete, Yönetim Kurulu Üyeleri Süreyya Uri, Sefa Saygıdeğer ve Hüseyin Arat, Baro Başkan Vekili Gümüş, ADD Başkanı Eser, SES Adana Şube Başkanı Yüksel, TSYD Adana Şube Başkanı Çakın, Özgürlük Meşalesini birlikte yaktı.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir burada yaptığı konuşmada, gazetecilere verilecek kartların basın çalışanlarınca oluşturulmuş kurumlarca belirlenmesi gerektiğini söyledi. Esendemir, “Sansür anlamına gelecek her türlü düzenlemenin iptal edilmesi basın özgürlüğü anlamında rahatlama oluşturacaktır. Yerel medyaya gelirsek çalışan gazetecilerin durumları ne yazık ki içler acısıdır. Yerel medyada çalışan meslektaşlarımızın çoğu asgari ücreti bile evine zamanında götürememektedir. Çünkü çalıştıkları yerel medya kuruluşları da ayakta durmakta zorlanmaktadırlar. Bu anlamda yerel medyanın güçlendirilmesi için gazete oku-okut sloganı ile başta kent dinamikleri olmak üzere tüm halkımızı yerel basına sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık