Abdnin Ölüm Listesinde Bulunan Deaşlı Prakashın Şaşırtan İfadeleri

ABDnin ölüm listesinde bulunan DEAŞ terör örgütünün sözde üst düzey yöneticisi Avustralya uyruklu Neil Christopher Prakash, terör örgütü üyeliğinden yargılandığı davada DEAŞtan önce Ahraru Şam Örgütü üyesi olduğunu söyledi

Abdnin Ölüm Listesinde Bulunan Deaşlı Prakashın Şaşırtan İfadeleri
  • 27 Eylül 2018, Perşembe 18:13
ABDnin ölüm listesinde bulunan DEAŞ terör örgütünün sözde üst düzey yöneticisi Avustralya uyruklu Neil Christopher Prakash, terör örgütü üyeliğinden yargılandığı davada DEAŞtan önce Ahraru Şam Örgütü üyesi olduğunu söyledi
Kiliste, 24 Ekimde Kilisin İnanlı köyü Suriye sınır hattından kaçak yollarla Türkiyeye geçmek üzereyken bir grup arkadaşıyla beraber sınır devriyeleri tarafından yakalanan Avustralya uyruklu Neil Christopher Prakash, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Gaziantep H Tipi Cezaevine gönderildi. Prakash, terör örgütüne üye olmak suçu ile yargılandığı Kilis Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Sesli Görüntülü Kayıt ve Video Konferans Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.
Avustralya Ankara Büyükelçiliği yetkilileri ve Avustralyalı gazeteciler de duruşmayı takip etti.
Kilis Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından çapraz sorguya alınan Neil Christopher Prakash ifadesinde çarpıcı bilgilere yer verdi. DEAŞ terör örgütüne üyelik, yardım ve yataklık etmek suçundan yargılanan Prakash, Suriyeye daha fazla dini bilgi almak için gittiğini ifade ederek, “Örgütün gerçek yüzünü gördüğüm zaman örgütten ayrıldım. Hiçbir zaman elime silah almadım. 3 yıl boyunca kurslarda dini eğitim aldım. Suriyede insanlara yardım etmek için gittim” dedi.
Mahkeme heyetinin örgüte ne zaman katıldığı sorusu üzerine Prakash, 2013 yılı ekim ayında Reyhanlı üzerinden Suriyeye geçtiğini söyledi. Mahkeme heyeti savcılık ve jandarma sorgusunda 2015 yılında örgüte katıldığı yönünde ifadesi olduğunu sorması üzerine Prakash, korkudan öyle ifade verdiğini, gerçek kimliği ile değil sahte isimle bu ifadeyi verdiğini çok korktuğu için yalan söylediğini ifade etti.
Ahraru Şam Örgütü üyeliğini itiraf etti
Mahkeme heyetinin Suriyede veya gitmeden başta terör örgütleriyle ilişkisi olup olmadığını sorması üzerine Prakash, Suriyeye gittiğinde Ahraru Şam Örgütüne katıldığını, ancak herhangi bir silahlı eyleme katılmadığını söyledi. Mahkeme heyetinin neden Ahraru Şama katıldığı sorusu üzerine Prakash, yanlarına gelenlerin içerisinde Avustralya dilini konuşanlar olduğunu bu nedenle iletişim kurmakta daha iyi olacağını düşünerek, DEAŞa katıldığını ifade etti. Suriyede nerelerde bulunduğunun sorulması üzerine Prakash, İdlip, Rakka ve Musulda bulunduğunu beyan etti. Mahkeme heyetinin DEAŞdan üst düzey yöneticileri tanıyıp tanımadığını sorması üzerine Prakash, kimseyi tanımadığını, sadece askerleri tanıdığını söyledi. Örgütteki görevinin ne olduğunu ve herhangi bir para alıp olmadığının sorulması üzerine Prakash, Suriyelilere yardım için gittiğini, Suriyede medya işi ile uğraştığını, örgütten herhangi bir ücret almadığını ifade etti.
Silahlarla çekilen fotoğrafları DEAŞa katılmak için çektirmiş
Mahkeme heyetinin örgütte çekilen silahı fotoğraflarını sorması üzerine Prakash, Ahraru Şamdan ayrılarak DEAŞa katılmak istediğinde silahlı fotoğraflarının olması gerektiğini yoksa örgüte kabul edilmeyeceğinin söylendiğini bunun üzerine kendisinin de silahlarla fotoğraf çektirdiğini ve örgüte gönderdiğini ifade etti.
Azezde buluştuğu kadınlar araştırılacak
Mahkeme heyeti Kilis sınırına gelirken, kimler ile geldiğini nerede buluştuklarını sorması üzerine Prakash, Azezde örgüt üyesi bayanlar ile buluştuğunu, bayanların kocalarının, Ahraru Şamdan tanıdığını ifade etti. Mahkeme heyeti, örgüt ile ilgili detaylı bilgi vermesi gerektiğini, bunu yazılı olarak da verebileceğini beyan etti.
Prakashın avukatı Reşat Davranda, müvekkilinin uzun süreden beri tutuklu olduğunu, beyanları ile pişman olduğunu, bu pişmanlığını da etkin olarak duruşmada ve beyanlarında ifade ettiğini bu nedenle tahliyesini talep ettiklerini söyledi.
Mahkeme heyeti, Prakashın irtibatta olduğu kişilerin tespit edilmesi, dijital materyallerin incelenmesi için duruşmanın 20 Aralık 2018 tarihine ertelenmesine karar verdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık