Abdli Rahip Brunson İçin Aymye Başvuru

Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan ABDli rahip Andrew Craig Brunsonın avukatı İsmail Cem Halavurt, Anayasa Mahkemesine (AYM) başvuruda bulundu.

Abdli Rahip Brunson İçin Aymye Başvuru
  • 03 Ekim 2018, Çarşamba 9:29
Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan ABDli rahip Andrew Craig Brunsonın avukatı İsmail Cem Halavurt, Anayasa Mahkemesine (AYM) başvuruda bulundu.
İzmirde FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABDli rahip Andrew Craig Brunsonın avukatı İsmail Cem Halavurt, ev hapsi ve adli kontrol şartının bırakılması talebiyle Anayasa Mahkemesine (AYM) bireysel başvurusunu yaptı.
ABDli rahip Andrew Craig Brunson için avukatı İsmail Cem Halavurt kısa süre önce İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesine başvuruda bulunmuştu. Halavurtun, ev hapsinin ve yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için yaptığı başvuru 2. Ağır Ceza Mahkemesince reddedilmişti. Mahkeme heyetinin reddettiği talep, incelenmek üzere üst mahkeme olan İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Üst mahkeme de suç vasıflarında değişiklik olmadığı gerekçesiyle oy birliğiyle ev hapsi ile yurt dışına çıkış yasağına yapılan itirazı reddetmişti.

12 Ekimde davası görülecek
Ağır ceza mahkemelerince Rahip Brunson ile ilgili itirazların reddedilmesi üzerine avukat İsmail Cem Halavurt, yeni süreç başlatarak AYMye bireysel başvurusunu yaptı.
Öte yandan 12 Ekimde, 35 yıl hapsi istenen Brunson için görülen davanın üçüncü duruşması yapılacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık