Abdli Papaz Brunsonun Ev Hapsine Avukatından İtiraz

Türkiye ve ABD arasında krize neden olan ABDli Papaz Andrew Craig Brunsonın avukatı İsmail Cem Halavurt, Brunsonın özgürlüğünü tam olarak kullanamadığı, inancını yaşayamadığı ve yeterli delil olmadığını savunarak ev hapsinin kaldırılmasını istedi.

Abdli Papaz Brunsonun Ev Hapsine Avukatından İtiraz
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 17:33
Türkiye ve ABD arasında krize neden olan ABDli Papaz Andrew Craig Brunsonın avukatı İsmail Cem Halavurt, Brunsonın özgürlüğünü tam olarak kullanamadığı, inancını yaşayamadığı ve yeterli delil olmadığını savunarak ev hapsinin kaldırılmasını istedi.
İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinin kararıyla, ABDli Papaz Andrew Craig Brunsonın 25 Temmuzda adli kontrolle ev hapsine alınmasının 6. gününde sanık Brunsonın avukatından itiraz geldi. ABDli Papaz Andrew Craig Brunsonın Avukatı İsmail Cem Halavurt, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesine itiraz dilekçesi gönderdi.

Özgürlüğünü tam olarak kullanamıyor”
Brunsonın tutukluğunda gizli tanık ifadelerinin yeterli delil olmadığını savunan Avukat Halavurt, itiraz dilekçesinden tahliye kararıyla telafisi mümkün olmayan zararların doğmasının önü alındığını ancak buna rağmen müvekkil sanık Brunsonın özgürlüğünü tam olarak kullanamadığını ve rutin yaşamına dönemediğini ifade etti.

İşte dilekçede sunulan gerekçeler
Brunsonın inancını serbestçe yaşayamadığını savunan Halavurt, itiraz dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:
Müvekkilim dini görevini yerine getirememektedir. Bu sebeple ev hapsi uygulamasının kaldırılarak mahkememizin takdir edeceği bir başka adli kontrol verilmesine talep etme zorunluluğu doğmuştur. Gelinen aşamada delillerin toplanmış olması, müvekkil sanık aleyhine iddianamede belirtilen suçların işlendiğine dair aleyhe yeni bir delilin dosyaya girmemesi, dinlenen tanıkların soyut beyanlarda bulunması ve her bir tanığın müvekkil sanıkla şahıs husumet içinde bulunması, müvekkilden elde edilen dijital verilerde herhangi bir suç unsuruna rastlanmaması, tutuklamadan elde edilen amacın gerçekleşmesi ve müvekkilin özgürlüğünün sağlanmasının kamu adına bir tehlike oluşturmaması olguları birlikte değerlendirildiğinde adli kontrol hükümlerinin kaldırılmasına karar verilmesi gerekir. Bu nedenle müvekkil sanık hakkında ev hapsi kararının kaldırılarak başkaca bir adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına ve yine müvekkil sanık hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verilmesini istemek zorunluluğu doğmuştur. Müvekkil hakkında hükmedilen adli kontrol kararlarının kaldırılmasını talep ederiz.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık