Abd Sınırına Yaklaşan Guatemalalı Ve Honduraslı Göçmenlerin Sayısı 7 Bini Aştı

Pazar sabahı yola çıkan ve ABD sınırına yaklaşan Guatemalalı ve Honduraslı mültecilerin sayısı 7 bini aştı.

Abd Sınırına Yaklaşan Guatemalalı Ve Honduraslı Göçmenlerin Sayısı 7 Bini Aştı
  • 22 Ekim 2018, Pazartesi 16:02
Pazar sabahı yola çıkan ve ABD sınırına yaklaşan Guatemalalı ve Honduraslı mültecilerin sayısı 7 bini aştı.
Göçmenler Gutemala ve Meksika arasındaki nehir sahilinden kuzeye doğru yürüdü. Meksika hükümeti göçmenleri sınırda durdurma teşebbüsünde başarısız kaldı. Önce 2 bin kişinin başladığı yürüyüş 5 bin kişiyle devam etti. 2 kilometrelik kuyruk oluşturan göçmenlerin sayısının son olarak 7 bini bulduğu belirtildi.
Yüzlerce göçmen Meksikaya mülteci statüsünde başvuruda bulundu. Yaklaşık bin 500 Guatemalalı göçmenin halen Suchiater Nehrinin Guatemala tarafında bulunduğu ve Meksikaya mülteci başvurusunda bulunmasının beklendiği kaydedildi.

Trumptan yardımları kesme ve sınırı kapatma tehdidi
ABD Başkanı Donald Trump Pazar günü attığı Tweette, “Yabancı kalabalıkların güney sınırımızdan ülkemize illegal olarak girmesini durdurmak için bütün gayretimizi kullanıyoruz” dedi. Trump, insanların önce Meksiyaa iltica başvurusu yapmaları gerektiğini, eğer bunu yapmazlarsa ABDnin onları geri çevireceğini söyledi. Trump attığı bir diğer Tweette ise Kervanlar demokratik partiye bir utançtır. Göç kanunlarını hemen şimdi değiştirin” ifadelerini kullandı.
ABD Başkanı Donald Trump göçleri durdurmamaları halinde Honduras ve Guatemalayı yardımları durdurmakla tehdit etti. Trump, göç yürüyüşünün durdurulmaması halinde ordunun yardımıyla Meksika sınırını kapatacağı yönünde de tehditte bulundu.
Binlerce Honduraslı mültecinin ABDye doğru yürüyüşe geçmesi üzerine Meksika federal polisi yürüyüşü gözetlemek üzere görevlendirildi. Meksika polisi, ABDye gitmek üzere Meksikaya giren göçmen konvoyunu kontrol etmek üzere yol kavşaklarına konuşlandırıldı. Bir polis helikopteri de göçmenleri havadan takip ediyor.
Sayıları 7 bini aşan göçmenler, şiddetten, yoksulluktan ve yolsuzluktan kaçmak için yola çıktıklarını ve asla geri dönmeyeceklerini söyledi Göçmenler, “Bizler suçlu değiliz, sadece işçiyiz” dedi.
Meksika hükümeti geçen hafta bir açıklama yaparak, iltica taleplerini alacağını, işlem yaptırmayanları sınır dışı edeceğini söyledi. Meksika durumu kontrol altına almak için Birleşmiş Milletlerden (BM) yardım istedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık