Abd Mülteci Sayısını 2019 Yılında 30 Bin İle Sınırlayacak

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Amerika Birleşik Devletlerinin 2019 mali yılı için ülkeye girmesine izin verilecek mülteci sayısının 30 bin ile sınırlandırılacağını açıkladı.

Abd Mülteci Sayısını 2019 Yılında 30 Bin İle Sınırlayacak
  • 18 Eylül 2018, Salı 10:00
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Amerika Birleşik Devletlerinin 2019 mali yılı için ülkeye girmesine izin verilecek mülteci sayısının 30 bin ile sınırlandırılacağını açıkladı.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry ile Washingtondaki görüşmesinden önce yaptığı açıklamada, ABDde çözüm için bekleyen 800 binden fazla mülteci olduğunu ve ülkeye ek olarak 280 bin iltica talebinin işleme konulduğuna dikkat çekerek, “Bu geniş kapsamlı rakamlar, ABDyi korumaya dayalı göç ve yardım konusunda dünyanın en cömert ulusu olarak uzun süredir devam eden rekorunu sürdürüyor” dedi.
Pompeo, ABDnin kabul edeceği mülteci sayısını azaltacağını söyleyerek, sivil toplum kuruluşlarından gelen eleştirilerin ortasında, ülkesinin hala insanlara sığınak sağlamaya kararlı olduğu konusunda ısrar etti. Pompeo, Amerikan halkının güvenliği ön planda tutulurken savaş, zulüm veya doğal afetler nedeniyle evlerinden kaçmaya zorlanan ailelere yardım etme taahhüdünü yineledi. Pompeo, Bu yıl önerilen mülteci tavanı, ABD tarafından sunulan diğer birçok koruma ve yardım biçimi bağlamında ele alınmalıdır dedi.
Çeşitlilik vize programı ya da en çok bilinen adıyla yeşil kart piyangosu, Amerikanın göçmen nüfusunda çeşitliliği korumak amacıyla, diğer ülkelerden her yıl kurayla seçilen 45 bin kişinin getirilmesini sağlayan programın 30 bin kişiye düşürülmesiyle, 1980 yılından bu yana ABDye kabul edilecek en düşük mülteci rakamı olacağı belirtildi.
Eski ABD Başkanı Barack Obama, 2017 yılında tavanı 110 bine çıkarmış, Obama yönetiminin son yılı olan 2016da ABD yaklaşık 85 bin mülteciyi kabul etmişti. Başkan Donald Trumpın göreve gelmesi ve mültecilere hitaben bir yürütme emri vermesiyle bu rakam eksildi.
Öte yandan ABD mülteci programına başvuranların çoğu en az üç yıl boyunca görüşme yapıyor, biyometrik kontroller ve tıbbi muayenelerden geçiriliyor. Başvurular ise Savunma Bakanlığı, ABDnin Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Yurtiçi Güvenlik Departmanı ve diğer birimler tarafından takip ediliyor. Ülkeye yerleştirildikten sonra ise mülteciler Amerika Birleşik Devletlerinde beş yıl veya daha uzun bir süre güvenlik kontrolünden geçmeye devam ediyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık