Ab Parlamentosu Heyeti, Başdenetçi Şeref Malkoçu Ziyaret Etti

Türkiyede temaslarda bulunacak olan AB Parlamentosu İnsan Hakları Alt Komisyonu üyelerinden oluşan heyet, Kamu Denetçiliği Kurumunu ziyaret etti.

Ab Parlamentosu Heyeti, Başdenetçi Şeref Malkoçu Ziyaret Etti
  • 18 Eylül 2018, Salı 13:35
Türkiyede temaslarda bulunacak olan AB Parlamentosu İnsan Hakları Alt Komisyonu üyelerinden oluşan heyet, Kamu Denetçiliği Kurumunu ziyaret etti.
17 - 19 Eylül tarihleri arasında Türkiyede temaslarda bulunacak olan AB Parlamentosu İnsan Hakları Alt Komisyonu üyelerinden oluşan heyet, Kamu Denetçiliği Kurumunu ziyaret etti. Marietje Schaake, Soraya Post ve Wajid Khanın parlamento üyeleri olarak görev yaptığı 11 kişilik heyet, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ile yaklaşık 45 dakika görüştü. Yapılan görüşmede, Kamu Denetçileri Arif Dülger, Sadettin Kalkan, Yahya Akman ve Genel Sekreter İbrahim Kılınç hazır bulundu.
İnsan hakları konusunda Avrupanın dış politikasını belirleyen komisyon heyeti ile vatandaş ve idare arasındaki uyuşmazlıkları insan hakları açısından denetleyen Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoçla birçok konuda görüş alışverişinde bulundu.
Kamu Denetçiliği Kurumunu en son iki yıl önce ziyaret eden heyete, Malkoç tarafından Türkiyenin AB üyeliği sürecindeki reformlar anlatılarak, Kamu Denetçiliği Kurumunun işleyişi ve yapısı hakkında bilgi verildi.
Görüşmede Başdenetçi Malkoç, Türkiyenin büyük ölçüde inişli çıkışlı olan AB ile ilişkilerinin, her iki taraf açısından da önemli olduğunu belirtti. Malkoç, Türkiyeye ve Kamu Denetçiliği Kurumuna yapılan bu ziyaretin, Türkiyenin hem AB Parlamentosu hem de AB Konseyiyle ilişkilerine ivme kazandıracağını söyledi.

KDK, 80 milyonluk Türkiyede, 4 milyon mültecinin olduğu Türkiyede hukukun üstünlüğünü, hakkaniyeti temsil etmeye çalışıyor
Heyete hitaben, ülkeler açısından komşuların ne kadar önemli olduğunu belirten Şeref Malkoç, bir Türk atasözünde, “Ev alma komşu al” dendiğini çünkü ilişkilerin komşularla süreceğini belirtti. Malkoç, insanların komşularını ev alırken seçebildiğini ancak ülkelerin böyle bir şansı olmadığını hatırlattı. Şeref Malkoç, Türkiyenin, bin kilometrelik sınırı olduğu Suriyede 7 yıldır iç savaş yaşandığını, 13 milyon insanın mülteci olduğunu ve bir milyon insanın öldüğünü söyledi ve 400 kilometrelik sınırı olan Irakta ise 15 yıldır iş savaş yaşandığını, 1,5 milyon insanın bu savaşta can verdiğini ifade etti.
Türkiyenin diğer komşusu İranın ise uzun süredir ambargo koşulları altında yaşadığını ifade eden Malkoç, şunları kaydetti:
“Türkiyede sadece Suriye ve Iraktan gelen 4 milyon mülteci var. İç sorunlarına ilaveten bunlar Türkiyenin üzerine önemli ölçüde sorumluluk yüklüyor. İşte, Kamu Denetçiliği Kurumu, 80 milyonluk Türkiyede, 4 milyon mültecinin olduğu Türkiyede hukukun üstünlüğünü, hakkaniyeti temsil etmeye çalışıyor.”

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık