74 Yaşındaki Alman Vatandaşı Türk Komşularından Etkilenip Müslüman Oldu

Almanyada yaşayan 74 yaşındaki emekli polis Jürgen Werner Schödorf, Mardinli komşularından etkilenerek İslamiyeti seçti. Mardinin Kızıltepe İlçe Müftülüğüne gelerek Müslüman olan Schödorf, Ali ismini aldı.

74 Yaşındaki Alman Vatandaşı Türk Komşularından Etkilenip Müslüman Oldu
  • 13 Temmuz 2018, Cuma 18:43
Almanyada yaşayan 74 yaşındaki emekli polis Jürgen Werner Schödorf, Mardinli komşularından etkilenerek İslamiyeti seçti. Mardinin Kızıltepe İlçe Müftülüğüne gelerek Müslüman olan Schödorf, Ali ismini aldı.
Alman vatandaşı olan 74 yaşındaki Jürgen Werner Schödorf, 14 yıl önce Mardin Kızıltepeli Hasan Emrek ve ailesi ile komşu oldu. İki aile kısa sürede kaynaştı. Mardinli ailenin Müslüman olmasından etkilenen Schödorf, Müslüman olmak istediğini söyledi. Kızıltepeli aile ile birlikte ilçeye gelen Schödorf, Kızıltepe İlçe Müftülüğüne geldi. Buradaki törende Kelime-i Şehadet getiren Schödorf, Ali ismini aldı. Kızıltepe Müftüsü Mahsum Taşçıdan ihtida belgesini alan Alinin mutluluğu gözlerine yansıdı. Müftü Taşçı, Aliye Kuran-ı Kerim hediye etti.
Törende konuşan Kızıltepe Müftüsü Mahsum Taşçı, Jürgen Werner Schödorfin uzun süre yapılan dostluk sonucu İslamiyeti seçtiğini dile getirdi. Taşçı, “Almanyadan buraya misafir gelen ve Murat ile Hasan kardeşimiz ile beraber uzun bir süredir dostluğu olan kardeşimiz onlarla beraber uzun süre yaptığı dostluk sonucu İslamiyeti seçti. Bizim müftülüğümüze müracaat etti. Biz de İslam hakkında gereken bilgiyi verip Kelime-i Şehadet getirdikten sonra Müslüman oldu. Kendilerine Kuran-ı Kerim hediye ettik. Dileğimiz bu tür hidayet durumlarının artması, İslamı bilmeyen ve öğrenmeyenlerin İslam ile müşerref olmasıdır. Bu kardeşimiz ismini Ali yaptı. Çünkü ona İslamiyeti anlatan ve onu camiye götüren ve İslamiyetin güzelliklerini ona gösteren Ali ismindeki birisi. Bu isim ona hayırlı olsun” dedi.
Jürgen Werner Schödorfe İslamiyeti anlatan komşusu Hasan Emrek ise, Werner Schödorfin çok hayırsever biri olduğunu vurguladı. Ermek, “Herkes onu çok seviyor. Orada bir şey olduğu zaman biz ona telefon açıyoruz. Bize yardım ediyor. Hiç hayır demiyor. 14 sene onunla arkadaşım ben, onu baba gibi görüyorum. Ben ona bir gün dedim Keşke Müslüman olsaydın. Müslüman olmak istediğini söyledi. Türkiyeye gidiyoruz, seni orada Müslüman yapalım dedim. Karar verdi bizimle izne geldi” şeklinde konuştu.
Müslümanlığı seçen Jürgen Werner Schödorf ise, hacı olmayı da düşündüğünü belirterek, “Almanyaya giderken herkese Müslüman olduğumu söyleyeceğim. Çok heyecanlıyım” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık