60 Somalili Subay Türkiyede Eğitilecek

Somalideki Türk üsüü TÜRKSOMdan mezun olan 60 subay ve astsubay öğrenci eğitim için Türkiyeye yola çıktı.

60 Somalili Subay Türkiyede Eğitilecek
  • 15 Ekim 2018, Pazartesi 15:46
Somalideki Türk üsüü TÜRKSOMdan mezun olan 60 subay ve astsubay öğrenci eğitim için Türkiyeye yola çıktı.
Somalideki Somali Türk Görev Kuvveti Komutanlığından mezun olan 60 subay ve astsubay öğrenci eğitim için Türkiye gitmek üzere bu sabah Adan Abdulle Havalimanından askeri uçakla yola çıktı. Eğitim için Türkiyeye gidecek olan subay ve astsubay öğrencileri uğurlamak için havalimanına gelen Somali Savunma Bakanı Hasan Ali Mohamed havalimanında eğitim için Türkiye gidecek askeri öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerle hitap eden Savunma Bakanı Mohamed, “Bugün Somalideki Türk-üssü zorlu eğitimden sonra eğitim görmek için bugün Türkiyeye gidiyorsunuz bu hem sizin için hem ülkemiz için de çok güzel bir fırsattır, kardeş ülke Türkiyenin size sağladığı bu imkan çok iyi değerlendirin ve eğitim aldıktan sonra ülkenizi dönün” diye konuştu.
Konuşmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Savunma Bakanı Mohamed, “Bugün Türkiyede eğitim alacak 60 öğrenciyi uğurladık. Bu öğrenciler özelikle Türk-üssü TÜRKSOM Mezun askeri öğrencilerdir. Eğitimlerini başarıyla tamamladıktan sonra Türkiye gidecek olan askerlerimize başarılılar dileriz” ifadelerini kullandı. Bakan ayrıca Türkiyeye Somalideki desteklerinden dolay teşekkür etti. Basın açıklamasında Somali hükümetinin daha güçlü bir askeri yapılanmasına kararlılıkla devam edeceğini söyleyen bakan Somalide bu yöndeki gayreti destekleyen Türk hükumetini tekrar teşekkür etti.
Somalideki Türk Üssü TURKSOM, Afrikanın en büyük askeri üssü olma özelliğini taşıyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık