500 Yıllık Kaleiçinin 81 Metrekarelik Minyatürünü 4 Yılda Yaptı

İzmirde Seferihisar ilçesinde, 500 yıllık tarihi olan Sığacık Kaleiçinin minyatürü bir usta tarafından sadece maket bıçağı kullanılarak 4 yılda yapıldı. 81 metrekarelik maket, Kaleiçinin tüm detaylarını kuş bakışı olarak gösteriyor.

500 Yıllık Kaleiçinin 81 Metrekarelik Minyatürünü 4 Yılda Yaptı
  • 06 Ağustos 2018, Pazartesi 10:30
İzmirde Seferihisar ilçesinde, 500 yıllık tarihi olan Sığacık Kaleiçinin minyatürü bir usta tarafından sadece maket bıçağı kullanılarak 4 yılda yapıldı. 81 metrekarelik maket, Kaleiçinin tüm detaylarını kuş bakışı olarak gösteriyor.
1521 yılında Kanuni Sultan Süleymanın emriyle Rodos Seferine hazırlık amacıyla yapılan kalenin, minyatürü tamamlandı. 2014 yılında başlanan minyatür, Kaleiçinin tüm detaylarını kuş bakışı olarak incelemeye olanak sağlıyor. Sadece maket bıçağı kullanılarak yapılan minyatürde, 2.5 mm ithal gri mukavva, dekota ve ahşap kullanıldı; yol döşemeleri gerçek taştan yapıldı. Kale surları ve 284 konutu kapsayan Minyatür, 5 Ağustos Pazar günü ise düzenlenen törenle ziyaret açıldı. Açılışta konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, minyatürü yapan Nurettin Atamana teşekkür etti. Soyer, Nurettin Ataman burada büyük bir Don Kişotluk yaptı. Bu çapta, bu ölçekte Türkiyede başka bir minyatür yok. Sığacık, bunu hak eden bir yer. Biz belediye olarak elimizden gelen desteği vermeye çalıştık. Kendisi 4 yıl boyunca çok ince bir emek koydu ortaya. Sonunda gelecek nesillere bırakacağımız çok hoş bir minyatür çıktı. Adeta uçaktan Sığacıkı izliyor gibi hissediyorsunuz. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Sığacık Kaleiçi, Türkiye turizmi için çok önemli bir yer. Yenileme çalışmamızın ardından çok sayıda ev pansiyonu hayata geçti. Sığacık Kaleiçi daha çok parlayacak bir yer. İçerisinde daha çok pansiyon, restoran, kafeler, dükkanlar olacak. Türkiyenin en önemli cazibe merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz dedi.
Maketi yapan Nurettin Ataman ise maketin yapılış aşamasını anlattı. Atama, Bu maketin bir özelliği var. Hiç makine kullanılmadı, tamamen elle yapıldı. Türkiyenin 81 metrekare olarak tek parça en büyük minyatürü oldu. Yaklaşık 4 yılda tamamladık. Projeleri hazırlamamız biraz uzun sürdü. Buraya gelenler Sığacık Kaleiçini kuş bakışı olarak görecekler. Görsel anlamda ağaçları, çiçekleri ışıklarıyla Kaleiçinde gördükleri her şeyi görebilecekler. Sığacık Kalesi, Türkiyede eşi benzeri olmayan bir kale. Tamamı 55 bin metrekare üzerine kurulmuş. Kanuni Sultan Süleymanın emriyle yapılmış. Ziyaretçiler gezerken bir semtte geziyor gibi hissediyor; ama bu maket sayesinde Kaleiçinde olduklarını fark edecekler; çünkü Kaleiçinde gezerken bunun tamamını görmek mümkün değil. Bu tarihi zenginliğin böylelikle tamamını farkına varılacak dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık