4 Bin Suriyeli Türkiyeye Döndü

Kurban Bayramını ülkesinde geçiren 4 bin Suriyeli, Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Türkiyeye dönüş yaptı.

4 Bin Suriyeli Türkiyeye Döndü
  • 07 Eylül 2018, Cuma 11:59
Kurban Bayramını ülkesinde geçiren 4 bin Suriyeli, Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Türkiyeye dönüş yaptı.
Kilis Valiliğinin izniyle 1-18 Ağustos tarihleri arasında Kurban Bayramını ülkesinde geçiren 35 bin 840 Suriyeli Türkiyeye dönmeye devam ediyor. Türkiyeye dönenlerin sayısı bu sabah 4 bini buldu.
Halepin Azez ilçesi Babul Selam Sınır Kapısına gelen Suriyeliler, burada işlemleri yapıldıktan sonra Türk tarafına alınıyor. Burada Göç İdaresi tarafından işlemleri yapılan Suriyelilerin yanlarında getirdikleri eşyalar didik didik arandıktan sonra tahsis edilen otobüslerle Öncüpınar çıkış kapısına getiriliyor. Burada son işlemlerinin ardından Suriyeliler, yaşadıkları şehirlere gidiyor.

Rusya ile Esad sivil halkı vuruyor
Suriyeli Mustafa El Naccar, Ankaradan bayram için ülkesine gittiğini ifade ederek, “Allah razı olsun Türkiye Cumhuriyetinden Allah kendilerinden razı olsun, Rusya ile rejim İdlibi vuruyor. Bize Türkiyeden başka kimse yardım etmiyor. Allah Türkiye Cumhuriyetini ve halkını eksik etmesin, Biz daha önce Halepte oturuyorduk. Bizi sürekli bombaladı, biz köylere kaçtık. Köylere de DEAŞ saldırması üzerine Türkiyeye geldik” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık