350 Esenyurtlu Esbimle 3Üncü Havalimanında İşbaşı Yapacak

Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM), 3üncü Havalimanında faaliyet gösteren çeşitli firmalarda çalışmak üzere 350 kişiye istihdam sağladı.

350 Esenyurtlu Esbimle 3Üncü Havalimanında İşbaşı Yapacak
  • 14 Ağustos 2018, Salı 15:03
Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM), 3üncü Havalimanında faaliyet gösteren çeşitli firmalarda çalışmak üzere 350 kişiye istihdam sağladı.
ESBİM, Esenyurt ve çevre ilçelerdeki vatandaşların istihdam kapısı oldu. ESBİM, 4 sene içerisinde 32 bin kişiye iş bulurken işçi ve işveren arasında köprü olmaya devam ediyor. Ekim ayında faaliyete geçecek dünyanın en büyük havalimanları arasında kendine yer bulan 3üncü Havalimanında faaliyet gösteren çok sayıda şirketin işçi alımı için aracılık yapması için başvurduğu kaynaklardan birisi de ESBİM oldu. ESBİM, şirketlerden gelen iş pozisyonları için Esenyurtta yaşayan işçi adayları ve işvereni bir araya getirdi. Yapılan mülakatlar sonucunda şartları uygun olan 350 vatandaş, 3üncü Havalimanında faaliyete geçecek şirketler tarafından işe alındı. 350 kişi 3üncü Havalimanının Ekim ayında faaliyete geçmesiyle iş başı yapacak. İşe alınan vatandaşların ağırlıklı olarak, temizlik görevlisi, aşçılık gibi pozisyonlarda çalışacağı bildirildi.

7 binden fazla işçi talebi var
Esenyurtta irili ufaklı 2 bin, bölgede ise 5 bin civarında işletme olduğunu belirten ESBİM yetkilileri, işverenlerin yoğun bir teveccühüyle karşı karşıya olduklarını, profesyonel yaklaşımlarının çalışan arayan işverenlerin beğenisini kazandıklarını söylediler. Hali hazırda işverenlerin 7 binden fazla işçi talebi olduğunu ifade eden yetkililer, bu istihdamı karşılamak için çalışmalarının davam ettiğini ifade ettiler.
ESBİM merkezinde günlük olarak işveren ve işçi adaylarının buluştuğu 10 civarında mülakat yapılıyor. İş arayanların başvuruda bulunduğu merkezde, işçi talebinde bulunan işverenlerin bildirdiği sayı ve niteliklere göre mülakatlar yapılarak istihdam sağlanıyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık