30 Ağustos Zafer Bayramı 96. Yılında Azerbaycanda Kutlandı

Azerbaycanın başkenti Baküde bulunan Türk Şehitliğinde 30 Ağustos Zafer Bayramı 96. yıl dönümünde kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı 96. Yılında Azerbaycanda Kutlandı
  • 30 Ağustos 2018, Perşembe 11:01
Azerbaycanın başkenti Baküde bulunan Türk Şehitliğinde 30 Ağustos Zafer Bayramı 96. yıl dönümünde kutlandı.
Türk Şehitliğinde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine Türkiyenin Bakü Büyükelçi Erkan Özoral, Silahlı Kuvvetler Ataşesi Tuğgeneral Zafer Ocak, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, Türk işadamları, müşavirler ve Büyükelçilik personeli katıldı. Tören, Türk Şehitliği Anıtına çelenk bırakıldıktan sonra iki ülkenin Milli Marşları okunarak başladı.
Hatıra defterini imzaladıktan sonra konuşma yapan Büyükelçi Erkan Özoral, “Aziz Şehitler, 30 Ağustos Zafer Bayramını bugün büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün eşsiz önderliğinde kazandığı bu zafer hiç şüphesiz ki, dünya tarihinde müstesna bir yere sahiptir. Türk milletinin asla yok edilemeyeceğini, milletin azim ve kararlılığının neler muhitedir olduğunu tüm dünyaya ilelebet gösterecektir. Bugün bu büyük bayramı kardeş Azerbaycanda, Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşarken bu mutluluğu da siz şehitlerimize borçlu olduğumuz çok iyi biliyoruz. Hepinizin ruhu şad olsun” dedi.
Konuşma bitikten sonra temsili şehit kabirlerine karanfiller bırakıldı. Kutlama Töreni mehter marşı çalındıktan sonra sona erdi.
Daha sonra Azerbaycan Şehitliği de ziyaret edilerek şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık