3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar Kabri Başında Anıldı

Türkiye Cumhuriyetinin 3. cumhurbaşkanı Celal Bayar, vefatının 32nci yılında mezarı başında anıldı.

3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar Kabri Başında Anıldı
  • 28 Ağustos 2018, Salı 11:49
Türkiye Cumhuriyetinin 3. cumhurbaşkanı Celal Bayar, vefatının 32nci yılında mezarı başında anıldı.
Celal Bayarın her yıl 22 Ağustosta gerçekleştirilen anma merasimi, bu yıl kurban bayramı dolayısıyla 28 Ağustosta yapıldı. Celal Bayarın Bursanın Gemlik ilçesine bağlı Umurbeyde bulunan anıt mezarındaki anma törenine Cumhurbaşkanlığı İdari ve Malî İşler Başkanı Metin Kıratlı, milletvekilleri, gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Celal Bayarın torunu Prof. Dr. Akile Gürsoya protokol mensupları taziyelerini sundu. Cumhurbaşkanlığı, valilik, garnizon, belediye çelenkleri sunuldu.
Çelenk sunma töreninin ardından müze ve kütüphane ziyaret edildi. Müze ziyareti sonrası basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı İdari ve Malî İşler Başkanı Metin Kıratlı, Atatürkün son başvekili Celal Bayarın anmak için burada olduklarını dile getirerek, “Kendisi demokrasimizin kahramanlarından birisidir. Hem Osmanlı döneminde, hem Cumhuriyeti döneminde yaşamış, Türkiyenin sanayileşmesinde, gelişmesinde, ekonomik olarak atak yapmasına ve demokrasinin filizlenmesine büyük katkılar sağlamıştır. Kendisini rahmetle yad ediyoruz. Onların geçirdiği bu zor ve sıkıntılı günler, bundan sonraki Cumhuriyet dönemimizde ve sonrasında hiçbir zaman gerçekleşmesin. Demokrasimiz acı günler yaşamasın. Onların yaşadığı kötü günlerden bizler ders alalım ve birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Celal Bayarın torunu Prof. Dr. Akile Gürsoy da kısa bir açıklama yaparak, “Her yıl 22 Ağustosta törenler yapılıyor. Bu yıl kurban bayramına denk geldiği için, birkaç gün sonra resmi tören düzenlendi. Bütün katılanlara samimi duygularımla teşekkür ediyorum. Cumhuriyet tarihinde de büyük rolü var” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık