292 Konut İçin 3 Bin Emeklinin Başvurması Bekleniyor

Türkiye Emekliler Derneği Tokat Şube Başkanı Kadir Erüre, 292 konut için 3 bin emeklinin müracaat etmesini beklediklerini kaydetti.

292 Konut İçin 3 Bin Emeklinin Başvurması Bekleniyor
  • 29 Ağustos 2018, Çarşamba 16:51
Türkiye Emekliler Derneği Tokat Şube Başkanı Kadir Erüre, 292 konut için 3 bin emeklinin müracaat etmesini beklediklerini kaydetti.
Tokatta inşaat çalışmaları devam eden 292 konut için emeklilerin 10-21 Eylül tarihleri arasında Halk Bankası Şubelerine müracaat edebilecekleri açıklandı. Türkiye Emekliler Derneği Tokat Şube Başkanı Kadir Erüre, 436 konuttan 292 tanesinin emeklilere ayrıldığını ifade ederek,Emeklilere ayrılan 2+1 şeklinde 50 metrekare ve 68 metrekareden oluşan iki tip konut var. 50 metrekarelik dairenin fiyatı 105 bin TL ve 180 ay ödemeli, aylık taksit ödemeleri ise 517 TL şeklinde. Bu daire için peşinat olarak ödenecek para da 12 bin TL. 68 metrekarelik daireler içinse toplam fiyat 162 bin 307 TL. 180 ay vade ile 793 TL de aylık ödemesi olacak. Bu daireler için de ödenecek peşinat tutarı 19 bin 475 TL dedi.

3 bine yakın emeklinin başvuru yapması bekleniyor
Üyelerinin 3 bininin başvuru yapmalarını beklediklerini kaydeden Erüre,Bizim 6 bin üyemiz var. Bu üyelerimiz konut istiyor ama 3+1 konut istiyorlar. Bu yüzden 2+1 konutlara bu insanlar müracaat etmiyorlar. Aslında 3+1ler de emeklilere verilseydi iyi olurdu. Emeklilerimiz sadece 2+1 olan 292 konut için başvuru yapabilecekler. Biz, 3 bin emeklimizin başvuru yapmasının bekliyoruz. İkameti 1 yılı aşkın süredir Tokat merkezde olan ve kendisine ait evi bulunmayan tüm emeklilerimiz TOKİ konutlarından daire sahibi olabilmek için başvuru yapabilecek. Ayrıca başvuru sahibi emeklinin Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan maaş dökümü veya emekli maaşının yatırıldığı banka hesap ekstresi müracaat yaparken istenecek. Öte yandan emekli vatandaşlarımıza konut sayısının yüzde 25i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri, diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacak. Emeklilerimizden başvuru için istenen belgeler arasında, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesi de yer alıyor ancak belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazıyı da ibraz edebilecekler diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık