251 Genç Çiftçiye 30Ar Bin Tllik Hibe Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe desteğinin verileceği programa Vandan 4 bin 449 genç çiftçi başvuruda bulundu.

251 Genç Çiftçiye 30Ar Bin Tllik Hibe Desteği
  • 20 Temmuz 2018, Cuma 15:57
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe desteğinin verileceği programa Vandan 4 bin 449 genç çiftçi başvuruda bulundu.
Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında 2 Nisan itibariyle başlayan başvurular 30 Nisanda sona erdi. 1 aylık süre zarfında 4 bin 449 genç çiftçi, bu proje kapsamında ilçe müdürlüklerine dosya teslimi yaptı. Genç çiftçiler, proje kapsamında ana hatlarıyla büyükbaş ve küçükbaş hayvan, manda ve arı yetiştiriciliği ile arı sütü- ana arı üretimi, tavuk yetiştiriciliği, meyvecilik, seracılık ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konularında müracaatlarını gerçekleştirdiler. Yapılan başvuruların 4 bin 392si hayvansal üretim, 57si ise bitkisel üretim kapsamında yapıldı.
İl Müdürü İbrahim Görentaş, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında 2018 yılı için faydalanacak başvuru sahiplerinin belirlenmesi sonlandırıldı. 4 bin 449 genç çiftçinin başvurusunun değerlendirilmesi sonucunda 251 adedi hibe almaya hak kazandı. Hibe almaya hak kazanan genç çiftçiler, 9-13 Temmuz 2018 tarihleri arasında ilçe müdürlükleri ile yaptıkları sözleşmelerden sonra projelerini faaliyete geçirmeye başlayacaklar. 2018 yılı için hibe verilecek 251 projenin; 116sını büyükbaş hayvancılık (sığır), 12sini büyükbaş manda, 64ü küçükbaş hayvancılık (koyun-keçi), 24ü arı yetiştiriciliği, 5i arı sütü-ana arı üretimi, 8i tavuk yetiştiriciliği, 8i mantar üretimi tesisi, 5i örtü altı tesisi, 6sı kapama meyve bahçesi ve 3ü de tıbbi aromatik alanlarında uygulanacak. Verilecek bu desteğin, genç çiftçilerimize ve ülkemiz tarımına şimdiden hayırlı olsun dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık