2019 Lgs, Bilginin Yanında Mantık Ve Yorumlama Kabiliyetini Ölçecek

Taşkent Kurs Merkezi Rehberlik ve Öğrenci Danışmanı Hatice Kırkyol, geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığının yayımladığı örnek LGS sorularını değerlendirerek 2019 LGS için öğrencilere uyarılarda bulundu.

2019 Lgs, Bilginin Yanında Mantık Ve Yorumlama Kabiliyetini Ölçecek
  • 29 Ekim 2018, Pazartesi 14:41
Taşkent Kurs Merkezi Rehberlik ve Öğrenci Danışmanı Hatice Kırkyol, geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığının yayımladığı örnek LGS sorularını değerlendirerek 2019 LGS için öğrencilere uyarılarda bulundu.
Hatice Kırkyol, yaptığı açıklamada MEBin yayımladığı soruları titizlikle incelediklerini ve bu konuda kendilerine danışan öğrencilere, eğitimcilere ve velilere LGS 2019 soru tipleri ve özellikleriyle ilgili yardımcı olduklarını söyledi. 2019 LGSde bilhassa ezbere dayalı sorular yerine artık öğrencinin muhakeme, müzakere, akıl yürütme, mantık ve yorumlama gücünü ölçücü soruların getirildiğini belirten Rehber Öğretmen Hatice Kırkyol, MEBin yayımladığı örnek soruların TEOG sorularından ziyade 2018 LGS sorularıyla benzerlik gösterdiğinin altını çizdi.
Hatice Kırkyol açıklamalarına şöyle devam etti: “Sınav 90 sorudan oluşuyor. Bunların 50si sözel ( 20 Türkçe, 10 İnkılâp Tarihi, 10 İngilizce, 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi), 40ı sayısal (20 Matematik, 20 Fen Bilgisi). Örnek soruları incelediğimizde Türkçe soruları geçen seneki gibi yorum ve mantık geliştirmeye yönelik. Bilhassa cümle eşleştirme, paragraf bütünlüğü için doğru cümle sıralama, anlama ve yorumlama soruları, matematik testinde bilginin yanında yorum gerektiren zor sorular dikkat çekiyor. Sanırım bu senede belirleyici matematik testi olacak. Fen Bilgisi başta olmak üzere soruların genelinde grafik yorumlama soruları da var. Grafiklerden çıkarım yapma kabiliyetini ölçen sorular. MEBin yayımladığı örnek soruların 8.sınıf ilk konulardan olduğunu görüyoruz; ama sınavın geneli de böyle olacak diye bir şey yok. Öğrencilerin 8.sınıf müfredatına hâkim olması gerekir. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın söz konusu olduğunu biliyoruz. O halde öğrencilerimiz soruların test ettiği mantık, yorum, çıkarım yapabilmek için önce okullarda gördükleri derslerin bilgilerini çok iyi özümsemeleri gerekir. Öğrenciler daha şimdiden hem MEBin yayımladığı örnek soruları hem de Haziranda yapılan 2018 LGS sorularını şimdiden çözüp incelesinler ve o sorulara göre programlarını yapsınlar. MEB LGSnin 1 Haziran 2019 Cumartesi günü iki oturum şeklinde yapılacağını açıkladı. Sınavla ilgili ve sınava hazırlık sürecinde tüm öğrencilerimize gönüllü danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Bu vesileyle tüm öğrencilere başarılar diler, Cumhuriyet Bayramımızın 95. yıl dönümünü kutlarım.”

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık