2018 Troya Yılında, Kore Cumhuriyetinden Çanakkaleye Büyük İlgi

5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kentinin UNESCO Dünya Kültür Miras Listesine kabulünün 20nci yılında Kültür ve Turizm Bakanlığınca ilan edilen 2018 Troya Yılında” yapılan tanıtım çalışmaları olumlu sonuçlar veriyor.

2018 Troya Yılında, Kore Cumhuriyetinden Çanakkaleye Büyük İlgi
  • 22 Ekim 2018, Pazartesi 12:55
5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kentinin UNESCO Dünya Kültür Miras Listesine kabulünün 20nci yılında Kültür ve Turizm Bakanlığınca ilan edilen 2018 Troya Yılında” yapılan tanıtım çalışmaları olumlu sonuçlar veriyor.
Uluslararası alanda Kültür ve Turizm Bakanlığı, yerelde Çanakkale Valiliği koordinesinde yürütülen tanıtım çalışmalarıyla tarihi, kültürel ve dostluk bağların olduğu Kore Cumhuriyetinin iş, akademik ve sanat çevresinin önde gelenleri Çanakkaleye büyük ilgi gösteriyor.
2018 Troya Yılı etkinlikleri kapsamında 31 Mart -8 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen Troyazar Uluslararası Homeros Edebiyat Festivalinde Onur Konuğu ülke olan Kore Cumhuriyetinden gelen Güney Kore Dostluk Derneği Başkanı Hee Soo Lee moderatörlüğünde Koreli Yazarlar In Uk Kang, Jangıl Kım, Min Jeng Lee, Türkiye-Güney Kore Tarihi ilişkileri ve Troya Antik Kenti konulu söyleşi gerçekleştirmişlerdi.
8 Ekim tarihinde de Çanakkaleye gelen Kore Türkiye Dostluk Derneği Kurucu Başkanı Dr. Lee Si Hyung, Kore Eski Parlamento Sözcüsü H.E. Kım Hyong, Kore Türk Dostluk Derneği Başkanı Mr. Mın Nam Kyu, Korenin önde gelen işadamları, Samji Elektronik Firması CEOsu Lee Ki Nam, Garam Co Otomobil Parçaları Fabrikası CEOsu MOON Kyu Chul, Bilişim Teknolojileri Firması Paos CEOsu YI Jun U, Boya, Saç Boyası ve Kimyasal Malzemler Firması Wooshin Pigmentleri CEOsu Kım Sung Kuk, Hoteller CEOsu LEE Jung Hee, CEO KIM Jung Sook, Gıda Firması CEOsu LEE Sun Joo, Tarım Gazetesi CEOsu Jeon Jeong Heenin yer aldığı Kore Heyeti Vali Orhan TavlıI başkanlığında yapılan toplantıda Çanakkale ile yapılabilecek ekonomik, ticari, turistik ve kültürel işbirliği konularını değerlendirmişlerdi.
Kore Cumhuriyeti ile Akademik ilişkilerin de temellerinin atıldığı Çanakkalede, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Hanyang ve Dongduk Womens Üniversiteleriyle akademik işbirliği, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, ortak etkinlikler düzenlenmesine ilişkin işbirliği anlaşmaları yapıldı.
Koreli Firmaların 1915 Çanakkale Köprüsünün yapımında yer almaları ve 2018 Troya Yılında yapılan tanıtım çalışmaları Kore ve Çanakkale arasında ekonomik, ticari, turistik ve kültürel köprüleri de daha da güçlenmesinin önünü açtı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık