2017 Yılı İnsanlar İçin En Kötü Sene Oldu

145 ülkede 154 bin kişi baz alınarak hazırlanan rapora göre, 2017 yılı insanlar için en kötü sene olarak kayıtlara geçti.

2017 Yılı İnsanlar İçin En Kötü Sene Oldu
  • 17 Eylül 2018, Pazartesi 10:51
145 ülkede 154 bin kişi baz alınarak hazırlanan rapora göre, 2017 yılı insanlar için en kötü sene olarak kayıtlara geçti.

Medya takibinin önde gelen kurumlarından Ajans Press, insanların duyguları üzerine yapılan uluslararası araştırmayı inceledi. Ajans Pressin 2018 Gallup Küresel Duygu Raporu verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, 2017 yılı insanlar için en kötü sene olarak kayıtlara geçti. Araştırma olumlu ve olumsuz tecrübe endeksi olarak iki kategoriye ayrılırken, Türkiyenin 145 ülke içerisinden 53 puanla sondan dördüncü sırada yer aldığı görüldü. Türkiyenin de gerisinde yer alarak son 3e yerleşen ülkeler ise; Tunus, Yemen ve Afganistan olarak kayıtlara geçti.

En olumlu Latin Amerika
ITS Medya ve Ajans Pressin konuyla ilgili gerçekleştirdiği medya incelemesinde yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. Gerçekleştirilen medya araştırmasında Türk halkının en çok nelerden şikâyetçi olduğu medyaya yansıyan başlıklardan derlendi. Trafik yoğunluğu, hayat pahalılığı, iş imkanlarındaki yetersizlik en çok 120 bin 456 haberle en çok konuşulan başlıklar arasında yer aldı. Rapor, 2005 yılından bu yana geçen yıllarla kıyaslanırken, insanların 2017 yılında; stres, endişe, öfke ve fiziksel acıyı daha fazla tecrübe ettiklerini ortaya koydu. Böylelikle, her 5 kişiden biri geçen yıl öfkeli olduğunu dile getirirken, insanların yüzde 23ünün üzüntü, yüzde 31inin ise fiziksel acı çektiği kayıtlara geçti. Dünyada vatandaşlarının en olumsuz duygulara sahip olduğu ülke de Orta Afrika Cumhuriyet olarak belirlendi. Buna karşın, geçen yıl en olumlu hisse sahip ülke Latin Amerika olarak saptandı. Latin Amerika ülkeleri arasından ise birinci sıraya yerleşen Paraguay olarak görüldü. Buna göre Paraguaylıların her gün gülümsediği, iyi dinlendiği ve birbirine saygılı davrandığı ortaya çıktı. Paraguayı da; Kolombiya, El Salvador, Guatemala ve Kanada gibi ülkelerin takip ettiği anlaşıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık