2 Bin Yıllık Tarihi Roma Hamamında Arkeolojik Kazılar Sürüyor

Yozgatın Sarıkaya ilçesinde bulunan Basilica Therma adlı tarihi Roma Hamamı etrafında gerçekleştirilen kamulaştırma çalışmalarının ardından kazı çalışmaları aralıksız bir şekilde sürüyor.

2 Bin Yıllık Tarihi Roma Hamamında Arkeolojik Kazılar Sürüyor
  • 12 Ağustos 2018, Pazar 10:03
Yozgatın Sarıkaya ilçesinde bulunan Basilica Therma adlı tarihi Roma Hamamı etrafında gerçekleştirilen kamulaştırma çalışmalarının ardından kazı çalışmaları aralıksız bir şekilde sürüyor.
Sarıkayada bulunan ve bu yıl UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine alınan yaklaşık 2 bin yıllık tarihe sahip olan Roma Hamamında kazı çalışmaları tüm hızla devam ediyor. Halk arasında Kral Kızı olarak da bilinen Basilica Therma adlı Roma Hamamının tüm dünyaya tanıtılması için arkeolojik kazılar da genişletilerek devam ediyor.
Yozgat Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Sarıkaya Belediyesi işbirliğinde Roma Hamamı etrafında 2010 yılından itibaren devam eden kazı çalışmalarına yeni kazı alanları daha dahil edildi.
Yozgat Müze Müdürlüğü arkeologları ve uzmanlar tarafından yürütülen kazı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, ilk etap kamulaştırma ve kazı çalışmaların tamamlandığını ve ikinci etapta ise 32 iş yerinin kamulaştırıldığını söyledi. Açıkel kamulaştırma çalışmalarının ardından kurtarma kazılarına başladıklarını belirterek, Roma Hamamı etrafında Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından görevlendirilen personel ve arkeolog arkadaşla beraber ciddi bir çalışma yapılıyor. Altından yine tarih çıkacağını düşünüyoruz. Tarihi hazinelere ev sahipliği yapan bir memleketteyiz. Etrafında da yine 3. derece site alanı olan yerlerin altında da tarihi hazineler olduğunu düşünüyoruz. İnşallah bunlar da gün ışığına çıkınca da Sarıkaya bir turizm merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyecek dedi.
Yozgatın turizmde söz sahibi olacak bir memleket haline geleceğini de aktaran Açıkel, Antik Roma Hamamının dünya geçici miras listesine alınmasını sağladık. UNESCOya girmekle birlikte bu turizm pastasından pay alma hızımız arttı. Turistler şimdiden gelmeye başladılar. Yozgat ve Sarıkaya, Türkiyenin yeni bir turizm noktası ve cazibe merkezi haline gelecek şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık