2 Bin İstanbullu Bakırköyü Koştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen İstanbulu Koşuyorum etkinliğinin Bakırköy etabı tamamlandı. Yaklaşık 2 bin İstanbullunun katıldığı koşu renkli görüntüler oluşturdu. Farklı meslek gruplarının yer aldığı koşuya Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi de katıldı.

2 Bin İstanbullu Bakırköyü Koştu
  • 21 Ekim 2018, Pazar 11:28
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen İstanbulu Koşuyorum etkinliğinin Bakırköy etabı tamamlandı. Yaklaşık 2 bin İstanbullunun katıldığı koşu renkli görüntüler oluşturdu. Farklı meslek gruplarının yer aldığı koşuya Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi de katıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen ve koşuculara seri yarış imkanı sunan İstanbulu Koşuyorum etkinliklerinin 4üncü etabı olan Bakırköy etabı koşuldu. Yaklaşık 2 bin İstanbullunun katıldığı koşu, Vodafone 40ıncı İstanbul Maratonu öncesi son hazırlık niteliğini taşıyor. Bu yılki etapta koşucular Bakırköy İDO iskelesinden başlayarak Zeytinburnu istikametine doğru koşup, Tarhan Kavşağından Kennedy Caddesi ve Rauf Orbay Caddesi üzerinden Yeşilköy istikametine doğru 10 kilometrelik parkurda koştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından düzenlenen etkinlikte yarışlar, elektronik zamanlama çipleri ile ölçüldü. Ayrıca İstanbulu Koşuyorum Bakırköy etabı, 2018in son etabı olarak yılın şampiyonlarının da belirlendiği etap oldu. Yıl boyunca düzenlenen her etapta kadınlar ve erkekler klasmanlarında ilk üçe girerek puan toplayan koşuculara ödülleri takdim edildi. Farklı meslek gruplarının yer aldığı koşuya Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi de spor farkındalığını artırmak için katıldı.
Yarışmaya katılan en yaşlı kişi olan 68 yaşındaki Tayyar Sert, her zaman spor yaptığını belirterek, “Arada bir koşarım. Mümkün olduğu kadar arabaya binmemeye çalışıyorum. Sadece koşmam arada yürürüm, belli bir amacım yok. Normal yaşantımın içinde yürürüm. Bakırköyde oturuyorum. Yazıları gördüm, stantlar vardı ve müracaat ettim” dedi.
Düzenli egzersiz yapmanın birçok hastalığın önüne geçtiğini dile getiren Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Güneş ise, “Biz İstanbulu Koşuyorum Bakırköy etabında Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetim ekibi, asistan ve doktorlarımız olarak bu koşuya katıldık. Çünkü beden sağlığı için zindelik için spor yapın diyoruz, egzersiz yapın diyoruz, düzenli yürüyüş yapın diyoruz. Çünkü Dünya Sağlık Örgütünün son yayınladığı raporda dünya genelinin yüzde 23ü hareketsiz ve buna bağlı olarak da sağlık problemleri ile karşı karşıya. Özellikle kemik erimesi, kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet ve kanser metabolizma gibi birçok rahatsızlıklar artık ön planda. Bunun sebebi hareketsizlik, çünkü artık biz biliyoruz ki felç gibi, kalp damar hastalıkları gibi hastalıklara düzenli egzersiz yaptığımızda yakalanma riskiniz yüzde 20, yüzde 30 azalmakta. Özellikle kadınlarda meme kanseri egzersiz yapan kadınlarımız meme riski yakalanma riskleri daha azalıyor. Yine erkeklerde kolorektal dediğimiz kalın bağırsak ve akciğer kanserinde de düzenli egzersizle daha az görülmekte dedi.

“Ülke olarak şişmanlıyoruz”
Türk halkının neredeyse üçte birinin obez olduğunu vurgulayan Güneş, “Dünya obezite raporunda kadınlarımız Avrupada obezitede 1inci sırada. Ülke olarak şişmanlıyoruz. Erkeklerin yaklaşık yüzde 20si, kadınların ise yüzde 40ı artık obez maalesef. Biliyorsunuz ki boy ve kilo oranına göre vücut tipi endeksi biliniyor. Bu vücut endeksinin yüzde 25in üzerinde olan şişman, yüzde 30un üzerinde olanlar ise obez diye değerlendiriyoruz ve neredeyse halkımızın üçte biri obez maalesef. Koşmuyoruz, hareket etmiyoruz. Biz de hastane olarak özellikle bu farkındalığı göstermek adına buraya geldik. Gösteri muhteşem, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ve İstanbul Spora teşekkür ediyoruz. Her şey çok güzel hazırlanmış. Sporcular için her şey düşünülmüş. İnşallah hastane olarak bütün etapları katılacağız“ ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık