18İnci Türk Tarih Kongresi Tamamlandı

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu tarafından 1-5 Ekim tarihleri arasında Ankarada düzenlenen 18. Türk Tarih Kongresi sona erdi.

18İnci Türk Tarih Kongresi Tamamlandı
  • 06 Ekim 2018, Cumartesi 10:34
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu tarafından 1-5 Ekim tarihleri arasında Ankarada düzenlenen 18. Türk Tarih Kongresi sona erdi.
Yurt içinden ve yurt dışından 800ü aşkın tarihçiyi bir araya getiren kongrenin kapanış oturumunda, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal, Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Öz, Azerbaycan Milli İlimler Akademisinden Prof. Dr. Yakup Mahmudov, Bakü Devlet Üniversitesinden Prof. Dr. Cemil Hasanlı ve Çağ Üniversitesinden Prof. Dr. Ali Engin Oba tarafından kongreye ve Türk tarihçiliğine dair değerlendirmelerde bulunuldu.
Yapılan değerlendirmelerde Bozkırdan Akdenize, Balkanlardan Hindistana uzanan Türk tarihinin ayrıntılarıyla ele alındığı oturumlarla diğer milletlerin tarihinin yazımı için de önemli bir iş yapıldığına dikkat çekilirken, kongrenin öğrenciler ve akademisyenler tarafından gördüğü ilgiden duyulan memnuniyet dile getirildi. Değerlendirme konuşmalarında ayrıca, tarihin yanında dil, edebiyat, felsefe ve sosyoloji alanlarında da kıymetli bildirilerin sunulduğu kongrenin, katılımcı sayısı ve ilmi seviye bakımından başarılı bir organizasyon olduğu ifade edildi.
Dört gün boyunca Türk tarihinin çeşitli dönemleri ile iktisat tarihi, bilim ve teknoloji tarihi, kültür ve medeniyetler tarihi gibi 22 farklı alanda 164 oturumun gerçekleştirildiği, 750nin üzerinde bildirinin sunulduğu 18. Türk Tarih Kongresi, çok sayıda sergiye de ev sahipliği yaptı. Türk Tarih Kurumunun hazırladığı ve Atatürk, Hala Sultan, Bâcıyân-ı Rûm, Hacı Bayrâm-ı Veli, Kudüs konularında önemli belge ve görsellerin sergilendiği 10 tematik serginin yanı sıra Devlet Arşivleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “Belgelerle Ermeniler Tarafından Yapılan Katliamlar” sergisi de kongre boyunca ziyaret edildi. Etkinlikte, düzenlemesi ve metin tashihleri Türk Tarih Kurumu Arşivinden Semiha Nurdan tarafından yapılan, Doç. Dr. Sıddık Çalıkın harita koleksiyonundan 75 adet haritanın gösterildiği “Haritalarla Tarihe Yolculuk” sergisi ile Semih Karabillioğlu tarafından hazırlanan “Engelsiz Tarih” sergisi de ziyarete açıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık