17 Yıllık Asker Arkadaşından İnsanlık Örneği

Denizlide geçirdiği kas hastalığı sonucu yürüyemeyen 14 yaşındaki Kubilayın yardımına babasının 17 yıldır görüşmediği asker arkadaşı koştu. Babasının tertibi, akülü sandalye alarak Kubilayın hayata tutunmasını sağladı.

17 Yıllık Asker Arkadaşından İnsanlık Örneği
  • 05 Ekim 2018, Cuma 11:45
Denizlide geçirdiği kas hastalığı sonucu yürüyemeyen 14 yaşındaki Kubilayın yardımına babasının 17 yıldır görüşmediği asker arkadaşı koştu. Babasının tertibi, akülü sandalye alarak Kubilayın hayata tutunmasını sağladı.
Denizlide 1 buçuk yaşında kas erimesi teşhisi konulan Kubilay Yiğit (14), 9 yaşından sonra yürüme yetisini kaybetti. Denizlide tüm yetkililerden yardım istediği halde yıllardır bir sonuç alamayan Hasan-Tuğba çifti, imkanları olmaması nedeniyle yatağa bağlı yaşam süren çocuklarının dışarı çıkabilmesi için akülü araba alamadı. Aile, yardım için Denizli Büyükşehir Belediyesine başvuru yaptıklarını ancak, akülü arabaların verilmesi konusunda prosedürdeki bazı maddeler gereği kendilerine yardımda bulunulmadığını ileri sürdü.

17 yıldır görüşmüyorlardı
Yardım istedikleri yerlerden bir sonuç alamayan babanın yardımına 2002 yılında Diyarbakırın Dicle ilçesindeki Komando Birliğinde birlikte askerlik yaptığı İsmet Yıldız yetişti. Askerlik bittikten sonra 17 yıldır hiç görüşmeyen asker arkadaşları, İsmet Yıldızın araba almak için tesadüfen Denizliye gelmesiyle buluştu. Baba Hasan Yiğit, görüşmede sohbet esnasında tertibine sıkıntısından bahsetti ve Yıldız, işini bitirdikten sonra kentten ayrıldı. İki hafta sonra kente tekrar gelen Yıldız, bu kez yanında bir akülü araba getirerek, aileye sürpriz yaptı, Kubilayın ise hayata tutunmasını sağladı.

Denizlide tüm çabalarına rağmen bir akülü araba temin edemedik
Denizlide tüm çabalarına rağmen bir akülü araba temin edemediklerini aktaran baba Hasan Yiğit, Bir sıkıntımız vardı. Kubilayın akülü sandalyeye ihtiyacı vardı ama raporunda bir madde olduğu için temin edemedik, Denizli Büyükşehir Belediyesi vermedi. O madde olduğu için genel olarak vermiyormuş. 17 yıldır görüşemediğim asker arkadaşım geldi Denizliye araba almak için. Kendisiyle de konuyu görüştük, ‘Bir akülü araba ihtiyacımız var dedik, böyle bir sohbet geçti. Sonra, ‘Ben tekrar geleceğim dedi ve gitti. Bir hafta sonra Denizliye tekrar geldi, ‘Ben geldim, evin konumunu atar mısın? dedi. Kendisine evin konumunu attım, eve önce üç kişi geldi, sohbet ediyorduk zil çaldı. Bana, ‘Kapıya çıkar mısın? dedi. ‘Kubilayı da kucaklayıp getir dedi. Dışarı çıktık bir baktık, üç kişi daha var ve akülü araba var. Kubilay da ben de çok şaşırdık. Kubilayı gezdirdik, onların yanında gezdi dolaştı. Gerçekten çok mutlu olduk. Biz Denizlide akülü sandalye temin edemedik. Gerçekten çok şaşırdık, çok da mutlu olduk. Kimlerin emeği geçtiyse çok sağ olsun, Allah razı olsun. Arkadaşla biz 17 senedir görüşmüyorduk, tesadüfen Denizliye geldi, görüştük ve ikinci gelişinde de bize bir sürprizi yaptı. Askerdeyken çok samimiydik. Kendisi zaten yemekhaneciydi sağ olsun bizle orada çok iyi ilgileniyordu. Yememizi içmemizi eksik etmiyordu, Allah razı olsun dedi.
Akülü arabasının olmasına çok sevindiğini aktaran Kubilay ise yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Kubilay, daha önce hareket edemediğini ve normal tekerlekli sandalyeyi kullanamadığını söyledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık