17 Ülkeden Yüzme Sporcuları Beylikdüzünde Buluştu

Beylikdüzünde düzenlenen Paletli Yüzme Gençler Avrupa Şampiyonası başladı. Şampiyonaya 17 ülkeden 191 yüzme sporcusu katıldı.

17 Ülkeden Yüzme Sporcuları Beylikdüzünde Buluştu
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 9:10
Beylikdüzünde düzenlenen Paletli Yüzme Gençler Avrupa Şampiyonası başladı. Şampiyonaya 17 ülkeden 191 yüzme sporcusu katıldı.
Beylikdüzü Belediyesi; Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS), Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen Paletli Yüzme Gençler Avrupa Şampiyonasına ev sahipliği yapıyor. 17 ülkeden 191 sporcunun katıldığı şampiyonanın açılış töreni, Cumhuriyet Etkinlik Alanında gerçekleştirildi. Sporseverler Beylikdüzünde buluşarak renkli görüntüler oluşturdu. Sporcular, Cumhuriyet Etkinlik Alanında buluştuktan sonra polis ve zabıta eşliğinde Yaşam Vadisine doğru yürüyüşe geçti. Sloganlar eşliğinde alana gelen sporcular burada tek tek ülkeleri anons edilerek adeta podyumda boy gösterdi. Program kapsamında gerçekleştirilen protokol konuşmalarının ardından halk dansları gösterisiyle program sona erdi.

Türkiyenin bunu oldukça yüksek kalitede yapacağına inanıyorduk
Programa katılan Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) Başkanı İlias Xiarchos, Burada olmaktan çok mutluyuz. Avrupa Gençler Şampiyonasını İstanbulda düzenlemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Dünya Sualtı Konfederasyonu bu müsabakayı Türkiyeye verdiğinde, Türkiyenin bunu oldukça yüksek kalitede yapacağına inanıyorduk. Çünkü Türk insanı çok yardımsever, arkadaş canlısı ve kibar insanlar. Çok başarılı bir organizasyonu yapabilmek için ellerinden geleni yapacaklarına inanıyoruz. Buradaki tüm insanları biz havuza davet ediyoruz. Oraya gelsinler. Genç sporcuları görsünler. Paletli yüzmenin geleceği bizim havuzda olacak. Oradaki sporcularla olacak. Biz ayrıca bu organizasyonu İstanbulda yaptığı için Belediye Başkanı Ekrem İmamoğluna çok teşekkür ediyoruz diye konuştu.
Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Ömer Şatır ise şampiyona ile ilgili, 2018 yılı için Paletli Yüzme Şampiyonası ilçemizde yapılıyor. Türkiye için de bir ilk. Hele Türkiyede ilk olması, Beylikdüzünde ilk olması, Beylikdüzümüz için çok önemli bir hadise. Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlunun kendisi izinde olduğu için bugün burada yok. Yoksa kendisi burada olurdu. Kendisi de spordan gelen bir kişi olduğu için bu etkinliklerin çok yapılmasını isteyen birisi. Tabii ilçemizde olması bizi şereflendiriyor. Biz belediye olarak bu etkinliğin yanındayız. Bütün katkılarımızı veriyoruz. Halkımızı da buradan başkanımız adına bu etkinliğe davet ediyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olsun. 17 ülkeden gelen sporcular var. Bütün yarışmacılara başarılar diliyorum dedi.
Şampiyona, 29 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında, Beylikdüzü Spor Kompleksi ile Gürpınar Sahilinde gerçekleşecek. Havuz ve açık su etaplarından oluşan şampiyona, 6 gün boyunca sporseverlere heyecan dolu anlar yaşatacak. Şampiyona 3 Ağustos Cuma günü, Gürpınar Sahilinde, saat 18.00da yapılacak madalya töreni ve kapanış seremonisiyle sona erecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık