15 Temmuzda Bir Oğlunu Gazi Bir Oğlunu Da Şehit Veren Aile İdam İstiyor

15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığının bahçesinde darbeci hainlere karşı kahramanca mücadele ederken şehit olan Beytullah Yeşilayın, Yozgatın Saraykent ilçesinde yaşayan anne ve babası hainlerin idam edilmesini istiyor.

15 Temmuzda Bir Oğlunu Gazi Bir Oğlunu Da Şehit Veren Aile İdam İstiyor
  • 13 Temmuz 2018, Cuma 9:44
15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığının bahçesinde darbeci hainlere karşı kahramanca mücadele ederken şehit olan Beytullah Yeşilayın, Yozgatın Saraykent ilçesinde yaşayan anne ve babası hainlerin idam edilmesini istiyor.
15 Temmuz 2016 gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın talimatıyla sokağa çıkarak Genelkurmay Başkanlığı önüne giden inşaat işçisi Beytullah Yeşilay şehit düştü, kardeşi ise o gece vücuduna aldığı 28 şarapnel parçası ile gazi oldu.
Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında bir oğlu şehit diğer oğlu ise gazi olan Yozgatlı Türkan ve Hacı Bekir Yeşilay, 3 oğullarının daha olduğunu onların da vatan için can vermeye hazır olduklarını söyledi.

Her gün aynı acıyı yaşıyoruz
15 Temmuz hain darbe gecesinin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen acılarını dün gibi hatırladıklarını söyleyen baba Hacı Bekir Yeşilay, Bizim durumumuz aynı. Bizim için her gün aynı. Sanki bugün şehit olmuş gibi hatırası hep var, aynı acıyı biz yaşıyoruz. Değişen bir şey olmuyor ateş düştüğü yeri yakıyor. Vatanımız milletimiz sağ olsun. Hainlere karşı sadece idam gelirse iyi olur. Biz bu acıyı yaşıyoruz az da onlar da yaşasa çok iyi olur. Hak ettiği cezayı alsınlar. Çünkü bizim devletimize verdiğimiz vergilerle alınan silahlarla bizi vurmayı görsünler. Onlar da hissetsinler bu duyguyu dedi.

3 oğlum var onları da vermeye hazırım
Baba Yaşilay, Benim oğlumun ikisi de asker değildi, polis de değildi güvenlik görevlisi de değildi. Onları oraya salan kimse de yoktu. Benim çocuğum inşaatta çalışıyordu. Gazi olan da üniversite mezunu şimdi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni oldu. Yazın çalışıyorlardı kışın da okuyorlardı. Vatanı uğruna akşama kadar duvara şap attı, akşam da bir bayrak hilal uğruna 3 aylık çocuğu ve 1 senelik karısını bıraktı. Seve seve canını Genelkurmayda verdi, şehit oldu. Allah razı olsun. Ben de şehit babasıyım. Allahın bugünkü gününe çok şükür olsun. Mutluyum, 3 tane oğlum daha var. Vatanım, devletim, milletim uğruna feda olsun. Bu vatanı parçalamaya kimsenin gücü yetmez. Biz ölene kadar askeriz, her zaman için hazır duruyoruz şeklinde konuştu.

İdam gelsin
15 Temmuz şehidi Beytullah Yeşilayın annesi Türkan Yeşilay ise Çok mutluyum, şimdi olsa yine veririm. Gerekirse ben de giderim, canımı veririm. Vatan için millet için her şey feda olsun. Yalnız asma emri gelsin. Bizim çektiğimiz acıyı onlar da çeksin. Daha bugün oldu unutamadık bile. Benimkinin yavrusu kaldı onunkinin de yavrusu kalsın, asma emri gelsin. Hak ettiği cezayı bulsunlar. Bizim mermilerimizle bizi vurdular ifadelerine yer verdi.

Gururluyuz, çok mutluyuz
Anne Yeşilay, 2 yıl geçti ama bugünkü gibi. 2 yıl değil sanki bugün olmuş gibi oldu. Senesi geldi. Çok gururluyuz. 3 oğlum var onları da salarım. Hiç kimse bölemez vatanımızı, devletimizi milletimizi. Kimsenin gücü yetmez. Babası, annesi olarak çok mutluyuz dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık